VIAȚA LA ȚARĂ
VIAȚA LA ȚARĂ
Emisiune dedicată satului oltean care își propune să aducă în fața telespectatorului problemele cu care se confruntă sătenii în acești ani în care, de la entuziasmul cu care și-au vrut pământul înapoi, au ajuns la deziluzia trăită acum când văd că au îmbătrânit și nu au cu ce să-l muncească. Iar tinerii le-au plecat în lume.

În acest context, emisiunea a promovat și va promova în continuare măsurile de atragere a tinerilor spre sat (atunci când există) și în același timp oferă celor interesați opiniile țăranilor față de politicile agricole stabilite de guvernanți. Multe din aceste opinii dovedesc profunzime și multă înțelepciune. Dacă ar fi luate în seamă ar oferi poate mai multă coerentă politicilor agricole și de dezvoltare a satului românesc.

"€œOmul sfințește locul” este un adevăr care va fi ilustrat în cadrul emisiunii pentru că nu tot ce se întâmplă rău este din vina guvernanților. Există locuri în care în aceleași condiții s-au făcut lucruri remarcabile și care merită să fie cunoscute. Investițiile realizate cu fonduri europene vor avea un loc aparte în cadrul emisiunii. Vom face cunoscute politicile naționale și europene de dezvoltare a satului românesc și a agriculturii, a vieții economice din zonele rurale prevăzute pentru perioada 2014-2020.

Păstrarea tradițiilor este iarăși un obiectiv important al emisiunii. Vom fi prezenți la sărbătorile tradiționale ale satului, îi vom căuta pe acei bătrâni care au încă vii în minte anumite obiceiuri care, din păcate, sunt pe cale de dispariție. La fel, meșteșugurile tradiționale ale satului, acolo unde mai există meșteri, îi vom caută și îi vom scoate la lumină.

Problemele ridicate de educație, învățământ nu sunt iarăși puține și de multe ori   imposibil de rezolvat de factorii de decizie locali. Sunt cazuri pe care le supunem atenției organelor județene și încercam să ajutăm la soluționarea lor. Într-un cuvânt, nimic din ce se întâmplă în viață comunităților rurale, bun sau rău, nu ne este indiferent.

Satul - TVR CRaiova
Satul - TVR CRaiova
Viata la tara - TVR Craiova
Satul - TVR CRaiova
Satul - TVR CRaiova
Viata la tara - TVR Craiova