loader
Foto

Galerie foto

Tradiţii de iarnă la Vaideeni, Vâlcea

Duminică, 11 ianuarie, de la ora 18:30, la TVR 3 am pornit din nou "La pas prin Oltenia" spre județul Vâlcea, localitatea Vaideeni, unde ne-a așteptat o gazdă primitoare, gata să ne împărtășească din tradițiile și obiceiurile specifice locului.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Bine v-am găsit turiști de pretutindeni! Ce ziceți de o iarnă cu miros de scorțișoară, fulgi de nea și glasuri duioase de colindători? Sunt sigură că vă surâde ideea, mai ales că au sosit mult așteptatele sărbători de iarnă. Iar din peisaj nu poate lipsi și o mică escapadă la munte, așa că iată-ne în frumoasa Oltenie, mai exact în comuna Vaideeni, din județul Vâlcea. Aici tradițiile de iarnă și-au păstrat cu adevărat farmecul și importanța.

La Vaideeni am descoperit o pensiune desprinsă parcă din povești. Aici, turiștii, cât și animăluțele lor, sunt mereu bineveniți. Gazda pensiunii împreună cu nepoțica ei, Ema, își primeşte oaspeții cu brațele deschise, la fel ca pe noi astăzi.

Doamna Flori Pătrușcă s-a născut și a crescut în Vaideeni, în libertate, așa cum îi place să spună, așa că este persoana potrivită de la care vom afla cât mai multe lucruri despre ciobanii și stânele de aici, suita de obiceiuri și tradiții, preparatele culinare, numeroasele obiective din împrejurimi, dar și despre pensiunea pe care a construit-o "departe" de lume așa cum ar spune un veritabil orășean.

***

Emisiunea La pas prin Oltenia poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:30 Lumea de aproape

 
„Satul meu”: Culturile de primăvară | VIDEO

„Satul meu”: Culturile de primăvară | VIDEO

publicat: joi, 22 februarie 2024

Duminică, 25 februarie, de la ora 08:00, la TVR Craiova, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Satul meu”.

 „Actual Regional”: Serviciile sociale | VIDEO

„Actual Regional”: Serviciile sociale | VIDEO

publicat: miercuri, 21 februarie 2024

Miercuri, 21 februarie, de la ora 19:00, la „Actual Regional” s-a discutat despre rolul pe care îl au serviciile sociale, de cine și cum sunt ...

„Forum Economic”: Certificarea Global G.A.P | VIDEO

„Forum Economic”: Certificarea Global G.A.P | VIDEO

publicat: marţi, 20 februarie 2024

Am aflat cât de greu sau de ușor este pentru fermierii români să obțină o certificare a agriculturii durabile, Global G.A.P , dar și cât de ...

 

#tvrcraiova