loader
Foto

Galerie foto

„Tot ce-i românesc nu piere”, la „Cântec și poveste”

Duminică, 16 ianuarie, de la ora 16:00, la TVR 3 au venit slujitori ai folclorului românesc, oameni alături de care au învățat și s-au format generații de interpreți.

 

Miruna Ionescu
Cântec și poveste

Actrița Miruna Ionescu vă invită să urmăriți o ediție specială a emisiunii ”Cântec și poveste”, realizată în anul 2018, la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", București.

O întâlnire de suflet cu slujitori ai folclorului românesc, oameni alături de care au învățat și s-au format generații de interpreți.

(w882) Cantec si

Cât de importantă este misiunea cântărețului de muzică populară pentru ca folclorul românesc să rămână zestre generațiilor viitoare dar și cât de necesară este o foarte bună cunoaștere a valorilor satului tradițional de odinioară, sunt întrebări la care ne răspund invitații speciali: Floarea Calotă, prof. dr. Maria Tufeanu și dr. Cristian Obrejan – etnomuzicolog.

(w882) Cantec si

Tot în această ediție, ne întâlnim și cu: Gheorghe Turda, Cristina Vrâncianu, Adriana Deaconu, Constantin Lătărețu și taraful din Runcu-Gorj, grupul vocal-folcloric ”Flori Dâmbovițene”- Târgoviște, Orchestra și Ansamblul folcloric ”Doina Bărăganului” din Slobozia.

(w882) Cantec si

Realizator și producător: Maria Tănase Marin

Emisiunea poate fi urmărită și online pe TVR+.

14:00 Lada de zestre

15:30 Memoria locului

 
Despre diete, foarte populare și la modă

Despre diete, foarte populare și la modă

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la "Tableta de sănătate", de la ora 16:00 la TVR Craiova, vorbim despre diete, foarte populare și la modă.

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

 

#tvrcraiova