Tableta de Sănătate: Problemele stomatologice în perioada COVID-19 | VIDEO
vineri, 24 aprilie 2020
Activitatea în cabinetele de medicină dentară a fost suspendată temporar, ca măsură de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus. Ce te faci dacă în această perioadă ai o urgență stomatologică. Este întrebarea pe care și-o pun mulți români.
tableta de sanatate

Urgențele stomatologice vor fi asigurate de către cabinetele de medicină dentară de urgență din cadrul  Unităților de Primiri-Urgențe   din structura spitalelor regionale și județene de urgență.

Pentru a evita aglomerarea Unităților de Primiri-Urgențe, medicii dentiști au decis să le acorde primul ajutor pacienților prin consultații oferite în mediul on-line.

Pacientii nostri au nevoie de un sfat de specialitate și în acestă perioadă . Noi încercăm să le identificăm problema în urma unei consultații telefonice audio sau video, la nevoie. Ajutăm nu numai pacienții clinicii, ci toate persoanele care se programează la o examinare de acest fel. Stați acasă, aveți grijă de voi și nu uitați ca dinții au nevoie de îngrijire zilnică.", spune dr. Mihaela Popescu – medic dentist.

Sfatul medicilor dentiști este să nu vă autodiagnosticați și să nu luați medicamente la întâmplare. Nu orice durere de dinți este urgență medicală! Amânarea tratamentelor stomatologice care nu reprezintă ugențe se traduce într-o protecție reală a sănătății voastre.

Reportaj realizat de Ramona Săseanu
Editor imagine: Sorin Adam