loader
Foto

Operele lui Brâncuși, în Patrimoniul UNESCO | VIDEO

Duminică, 28 iulie, de la ora 19:00, pe TVR Craiova și TVR3, v-am invităm să urmăriți o transmisiune directă din Târgu Jiu despre acceptarea în Patrimoniul UNESCO a operelor lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu.

 

Sărbătoare la zi mare
Telejurnal Regional TVR Craiova

.

.
După mai bine de trei decenii, operele lui Constantin Brâncuși intră în Patrimoniul Cultural Mondial. Autoritățile locale se pregătesc să meargă la finalul săptămânii în India, acolo unde va fi înmânată distincția de recunoaștere internațională a Ansamblului Monumental Calea Eroilor, alcătuit din Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana fără Sfârşit..

Înscrierea operelor brâncușiene în Patrimoniul UNESCO va aduce cu sine anumite reguli și recomandări pentru protejarea și conservarea acestora, printre care și transferul pazei operelor brâncușiene către Jandarmerie, în locul Poliției Locale.

Tot mai mulți turiști atât din țară cât și din străinătate vin la Târgu Jiu pentru a vedea operele lui Constantin Brâncuşi, dar şi întreg patrimoniul cultural al municipiului.
.
Recunoașterea internațională ar putea atrage și mai mulți turiști în orașul lui Brâncuși dar și fonduri pentru restaurarea sculpturilor de o valoare inestimabilă.

2:30 Memoria locului

(reluare)

3:00 Lada de zestre (R)

( reluare) (Reluare)
 
Prima ediție a turneului de fotbal

Prima ediție a turneului de fotbal "Ilie Balaci" | VIDEO

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Între 5 și 8 septembrie 2024, Stadionul de Atletism „Nicolae Mărășescu” din România găzduiește prima ediție a turneului de fotbal „Ilie Balaci”. ...

Muzeul Satului Vâlcean: O jumătate de secol de tradiție și istorie | VIDEO

Muzeul Satului Vâlcean, situat în comuna Bujoreni, a marcat recent un moment important în istoria sa, împlinind cinci decenii de la deschiderea ...

O ediție plină de inspirație, la

În ediția moderată de Simona Mușuroi au fost explorate teme relevante și variate, ce au îmbinat subtilitatea numerologiei cu arta muzicală.

 

#tvrcraiova