Spirit și Credință: "Repere morale şi culturale pentru tineri"
vineri, 20 ianuarie 2017
Sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 08:00, la TVR 3, am fost preocupaţi să dezvoltăm un dialog despre felul în care construim frumos viitorul tinerilor noştri.
Spirit si credinta - TVR Craiova

Tinerii sunt percepuți, de cele mai multe ori, ca fiind o prefigurare a viitorului unei societăți, iar calitățile  şi viciile acestora sunt văzute ca o imagine a felului în care s-au raportat la tineri, adulții de altădată. Cu toate acestea, generația tânără nu poate fi abordată doar din perspectiva a ceea ce urmează să devină, ci este important să o privim și ca o prezență, cu nevoile și căutările ei. Cu alte cuvinte, tinerii nu reprezintă doar viitorul, ci și prezentul unei societăți.

La Spirit și Credință am fost preocupați să dezvoltăm un dialog despre felul în care construim frumos viitorul tinerilor noștri. Suntem conștienți că nu putem face acest lucru decât dacă suntem preocupați de felul în care tinerii de astăzi trăiesc și de felul în care noi, adulții, suntem capabili să oferim răspunsuri pline de consistență la căutările lor, dar și ajutorul nostru.

Se alătură, de această dată, moderatorului emisiunii, părintele Adrian Stănulică, doamna Adriana Rotaru, psiholog și părintele lect. univ. dr. Ioniță Apostolache, cadru didactic în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă, din Craiova.