loader
Foto

Simfonie de lalele în Clisura Dunării | VIDEO

În Clisura Dunării, într-o zonă greu accesibilă, pe abruptul unor pereţi stâncoşi creşte o floare unică în lume. Este laleaua galbenă de Cazane specie sălbatică, protejată prin lege care înfloreşte în fiecare an în aprilie.

 

Evenimentul bucură proprietarii de pensiuni și organizatorii de croaziere, pentru că dă startul unui nou sezon turistic, după o iarnă în care mare parte din pensiuni sunt închise.

Pentru că poate fi văzută doar pe versanţii stâncoşi ai cazanelor mari, cei care  organizează croaziere pe Dunăre le spun turiștilor povestea lalelei din Parcul Natural Porțile de Fier. Localnicii știu și o legendă impresionantă. Anual, în clisură ajung zeci de mii de turiști, însă doar cei care vin în această perioadă pot vedea și laleaua.

Când înflorește laleaua, proprietarii de pensiuni și cei care fac croaziere pe Dunăre știu că începe sezonul turistic. Urmează apoi Paștele și vacanța de 1 Mai.

9:30 PRIM (R)

-plan obiectiv ( reluare ) prima parte (Reluare)

10:30 Educați 9 (R)

( reluare ) (Reluare)
 
Jeni Nicolau la „Prim-Plan Obiectiv”  | VIDEO

Jeni Nicolau la „Prim-Plan Obiectiv” | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Luni, 22 aprilie, de la ora 16:00, în direct la TVR Craiova, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii „Prim-Plan Obiectiv”.

„Lumea de aproape”: Pentru Gheorghe Roșoga viața a fost și este un cântec

O nouă ediție „Lumea de aproape” este difuzată luni, 22 aprilie, de la ora 17:30, la TVR Craiova

Despre diete, foarte populare și la modă

Despre diete, foarte populare și la modă

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la "Tableta de sănătate", de la ora 16:00 la TVR Craiova, vorbim despre diete, foarte populare și la modă.

 

#tvrcraiova