loader
Foto

"Oltenia lui Brâncoveanu"

Duminică, 21 septembrie, de la ora 11, academicianul Răzvan Theodorescu a susținut la Teatrul Naţional din Craiova, o altfel de lecţie de istorie despre Constantin Brâncoveanu.

 

Telejurnal Regional TVR Craiova

Milioane de vizitatori trec anual pragul Mănăstirii Hurezi din Vâlcea ori cel al Mănăstirii Brâncoveni din Olt, ctitorii ale domnitorului Constantin Brâncoveanu. Puţini ştiu însă că aceste construcţii nu sunt doar simple lăcaşe de cult, ci reprezintă şi un stil arhitectural .

Şi mai puţini cunosc că, de exemplu, în Vâlcea, jupânesele de la acea vreme se îmbrăcau după moda de la Paris sau că la Polovragi, se află singura reprezentare a Athosului, reprezentare adusă pe vremea lui Brâncoveanu de la Paris.

“Anul Brâncoveanu” marchează  300 de ani de la moartea lui Constantin Brâncoveanu, domn al Țării Românești, mazilit de turci și asasinat la Constantinopol împreună cu fiii săi, în anul 1714.

 

15:30 Memoria locului

16:00 Literatura la Craiova

 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, urmărim o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova