loader
Foto

Galerie foto

La pas prin Oltenia: "Inelul Doamnei" - Cheile Sohodolului

Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 10:00, la TVR 3, iubitorii muntelui au  descoperit un alt traseu din frumoasa Oltenie. De această dată, sunteţi invitați să vizitaţi unele dintre cele mai spectaculoase chei din țară, Cheile Sohodolului.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

Puţini ştiu că în acestă rezervație, de un farmec aparte, există un traseu, amenajat în urmă cu 3 ani de Serviciul Salvamont Gorj, numit "Inelul Doamnei", "Inelul de Piatră" sau Inelul Miresei.

Se presupune că această formațiune, aflată la o înălțime de 190 m față de nivelul șoselei, ar fi reprezentat intrarea în Peștera Pîrlajului. Prăbușirea galeriei, ce făcea legătura între Inel și Peșteră, a adus la apariția acestui fenomen carstic, unic în regiune.

Drumeții noștri, în număr de nouă, Roxana Mihai împreună cu membri Salvamont Gorj, v-au invitat să le fiți camarazi în excursia lor și să descoperiți legendele țesute în jurul acestei formațiuni de piatră.

15:30 Cap de afiș (R)

( reluare) (Reluare)

16:30 Memoria locului (R)

( reluare) (Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, am urmărit o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova