loader
Foto

Galerie foto

Am discutat despre donarea de sânge la "Oltenia la zi"

Joi,12 iunie, de la ora 17.00, la Oltenia la zi am discutat despre donarea de sânge - un act benevol, anonim și dezinteresat pe care persoanele sănătoase ar putea să-l facă în mod repetat, din solidaritate față de semeni aflați în situații dificile.

 

Dana Preda
OLTENIA LA ZI

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Un singur exemplu - într-o zi obișnuită de iunie, 25 de persoane sunt acceptate ca donatori la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova. Știți care este cererea de sânge de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova pentru aceeași zi obișnuită de iunie? Răspuns corect: 200 de unități de sânge. În condițiile în care vorbim de o singură unitate sanitară. Să adăugăm Clinicile de Oncologie, Hematologie, Chirurgie din cadrul altor spitale... și lista continuă și definește criza de sânge cronică deja.

Am încercat să spunem cât mai multe despre donarea de sânge alături de invitații emisiunii Oltenia la zi: Sevastiana Bran - director Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova și Călin Hadareanu - președinte Societatea Studenților Mediciniști Craiova.

14:00 Caravana TVR 3

(reluare )

15:30 Cap de afiș (R)

( reluare) (Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, am urmărit o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova