Despre Post și Rugăciune vorbim sâmbătă la "Spirit și Credință"
vineri, 31 martie 2017
Postul e vechi şi începe odată cu omul. E prima poruncă de stăpânire de sine. Despre Post și Rugăciune discutăm sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 08:00, la "Spirit și credință", la TVR 3.
Spirit si credinta - TVR Craiova
Spirit si credinta - TVR Craiova
Spirit si credinta - TVR Craiova
Spirit si credinta - TVR Craiova

Părintele Arsenie ne spunea că postim, în primul rând, pentru că și Iisus a postit și este pildă de viață pentru noi. Dar, noi trebuie să postim și pentru înfrânarea trupului, pentru susținerea minții spre Dumnezeu și pentru apropie­rea de Duhul Sfânt, Care ne sfințește și ne descoperă calea spre mântuire.

Postul și rugăciunea sunt două mijloace prin care curățim firea de patimi. Toți oamenii care s-au apropiat de Dumnezeu și-au smerit sufletul cu rugăciune și post. Și Iisus a postit 40 de zile, punând postul începătură a vestirii Împărăției lui Dumnezeu, deși lui nu-i trebuia, nefiind pătimaș. Părintele Adrian Stănulică, moderatorul emisiunii Spirit și Credință, îi va avea ca parteneri de dialog pe: IULIANA PETRIȘOR – medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice și pr. FLORIN ILIESCU - Parohia Înălţarea Domnului, Craiova.