Despre mărturisire și euharistie la "Spirit și credință"
joi, 20 februarie 2014
Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 9.00 pe TVR3 și de la ora 10.00 pe TVR Craiova, discutăm despre mărturisire și euharistie cu Iuliana Gheorghe - profesor de religie și Marian Albu - preot la Parohia "Sfântul Calinic" din Craiova.
Spirit si credinta - TVR Craiova
Spirit si credinta - TVR Craiova
Spirit si credinta - TVR Craiova
Spirit si credinta - TVR Craiova
Spirit si credinta - TVR Craiova
Spirit si credinta - TVR Craiova

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

Cât de necesar este ca omul, de astăzi, să aibă o înțelegere cât mai corectă și să conștientizeze importanța Mărturisirii și Sfintei Euharistii? Când mergem să ne spovedim? În contextul în care adulților le este greu să-și deschidă sufletul, să vorbească despre ei, cât de dispuși sunt tinerii să comunice, să-și mărturisească păcatele preotului la care se spovedesc? Preotul poate fi omul în fața căruia să "strigăm" când nu mai putem? Avem nevoie de o pregătire pentru a ne putea împărtășii?

La aceste întrebări vor încerca să răspundă invitații părintelui Adrian Stănulică, în cadrul emisiunii Spirit și Credință. Aceste două taine ne ajută să avem un echilibrul în viața de zi cu zi, să trăim în armonie cu Dumnezeu, cu noi și cu ceilalți.

Vă propunem, așadar, să vorbim despre două dintre tainele bisericii: Taina Mărturisirii și Taina Euharistiei, în contextul în care Patriarhia Română a declarat anul 2014 drept an omagial al Euharistiei.

Părintele Adrian Stănulică va încerca să sublinieze importanța celor două taine împreună cu IULIANA GHEORGHE - profesor de religie și părintele MARIAN ALBU - preot la Parohia "Sfântul Calinic" din Craiova.