loader
Foto

Galerie foto

Despre mărturisire și euharistie la "Spirit și credință"

Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 9.00 pe TVR3 și de la ora 10.00 pe TVR Craiova, discutăm despre mărturisire și euharistie cu Iuliana Gheorghe - profesor de religie și Marian Albu - preot la Parohia "Sfântul Calinic" din Craiova.

 

Roxana Mihai
Spirit și credință

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

Cât de necesar este ca omul, de astăzi, să aibă o înțelegere cât mai corectă și să conștientizeze importanța Mărturisirii și Sfintei Euharistii? Când mergem să ne spovedim? În contextul în care adulților le este greu să-și deschidă sufletul, să vorbească despre ei, cât de dispuși sunt tinerii să comunice, să-și mărturisească păcatele preotului la care se spovedesc? Preotul poate fi omul în fața căruia să "strigăm" când nu mai putem? Avem nevoie de o pregătire pentru a ne putea împărtășii?

La aceste întrebări vor încerca să răspundă invitații părintelui Adrian Stănulică, în cadrul emisiunii Spirit și Credință. Aceste două taine ne ajută să avem un echilibrul în viața de zi cu zi, să trăim în armonie cu Dumnezeu, cu noi și cu ceilalți.

Vă propunem, așadar, să vorbim despre două dintre tainele bisericii: Taina Mărturisirii și Taina Euharistiei, în contextul în care Patriarhia Română a declarat anul 2014 drept an omagial al Euharistiei.

Părintele Adrian Stănulică va încerca să sublinieze importanța celor două taine împreună cu IULIANA GHEORGHE - profesor de religie și părintele MARIAN ALBU - preot la Parohia "Sfântul Calinic" din Craiova.

16:30 Memoria locului (R)

( reluare) (Reluare)

17:00 Cântec și poveste

(reluare)
 
Despre diete, foarte populare și la modă

Despre diete, foarte populare și la modă

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la "Tableta de sănătate", de la ora 16:00 la TVR Craiova, vorbim despre diete, foarte populare și la modă.

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

 

#tvrcraiova