loader
Foto

Cum s-a născut turismul social la Horezu, în “La pas prin Oltenia”

Ce a rezultat dintr-o frumoasă prietenie româno-italiană şi ce au făcut oaspeţii italieni prin judeţul Vâlcea aflaţi în următoare ediţie a emisiunii “La pas prin Oltenia”, programată pe 27 octombrie.

 

Roxana Mihai
La pas prin Oltenia

Povestea aceasta începe în vara anului trecut, când, în localitatea Trecchina din sudul Italiei, regiunea Basilicata, a avut loc o întâlnire româno-italiană care  s-a finalizat cu semnarea unui pact de prietenie între oraşele Horezu, din judeţul Vâlcea și Trecchina.

Protagonistele acestei întâlniri au fost Michela Tancredi și Elena Mureşan. S-au cunoscut pentru prima oară în urmă cu 8 ani când Elena a ajuns să lucreze ca asistent medical în Pensiunea Michelei din Lagonegro care găzduiește persoane cu dizabilități.

Au legat o frumoasă prietenie și în prezent își doresc ca acest pact de prietenie și solidaritate să se transforme într-unul de înfrățire care să pună accent pe dezvoltarea turismului social. În tot acest timp Elena, a cooptat-o si pe sora sa Ana Predoiu, președinta Asociației Autentic Românesc și ghidul emisiunii de anul trecut din localitatea Costeşti.

Gazdele italiene au fost atunci încântate de spectacolul de muzică şi dansuri populare oferit de ansamblul “Steluţe Brâncovene” din Horezu. Anul acesta au întors vizita românilor şi au petrecut câteva zile în judeţul Vâlcea.

Au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare la Horezu şi au avut ocazia să viziteze şi renumitul Târg de ceramică “Cocoșul de hurez”.

Reprezentanţii primăriei din Trecchina şi Cooperativei Spes din Lagonegro au avut ocazia să viziteze una dintre mânăstirile monumente istorice, Mânăstirea Hurezi, care a fost inclusă în patrimoniul UNESCO în 1995.

Ce-au mai făcut oaspeţii italieni prin judeţul Vâlcea, aflaţi în următoarea ediţie a emisiunii “La pas prin Oltenia”, difuzată pe 27 octombrie la TVR Craiova, de la ora 12.30, şi pe 29 octombrie, pe TVR 3, de la ora 21.30.

18:00 Telejurnal Regional TVR Craiova (R)

(Reluare)

18:30 Memoria locului

(reluare)
 

Specialiștii ISU Dolj ne arată cum putem acorda primul ajutor în caz de stop cardiac și de obstrucție respiratorie cu un bol alimentar într-un ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...

„Cu cărțile pe față”: Festivalul Internațional Shakespeare Craiova | VIDEO

Ați aflat informații despre cea de-a XVI-a ediție a  Festivalul Internațional Shakespeare Craiova 2024 de la Emil Boroghină și Vlad Drăgulescu, ...

 

#tvrcraiova