loader
Foto

Galerie foto

Ansamblul Monumental Calea Eroilor

Realizat de Constantin Brâncuşi, între anii 1937-1938, Ansamblul Monumental Calea Eroilor reintră oficial în cursa pentru includerea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

Memoria locului

Ansamblul Monumental Calea Eroilor a fost realizat de Constantin Brâncuşi între anii 1937-1938, la iniţiativa Ligii Naţionale a Femeilor Gorjene, pentru a comemora eroii români, militari sau civili, care au murit în timpul  Primului  Război în apărarea oraşului Târgu Jiu.

În rândul sculptorilor moderni, nimeni înaintea lui Brâncuşi nu a realizat o fuziune perfectă între cele două domenii - sculptură şi arhitectură - şi o astfel de revoluţie a convenţiilor spaţiului public prin „includerea" oraşului într-un ansamblu comemorativ.

Ansamblul Monumental Calea Eroilor reintră oficial în cursa pentru includerea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

La "Memoria Locului", sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 10:30, la TVR 3, aflați mai multe detalii despre acest ansamblu de monumente realizate de Constantin Brâncuși.

14:00 Caravana TVR 3

(reluare )

15:30 Cap de afiș (R)

( reluare) (Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, am urmărit o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova