loader
Foto

Explorarea Înălțimilor: De la Vârful Kazbek la Zborul în Oltenia | VIDEO

Recent, Octavian Marin, recunoscut pentru realizările sale impresionante ca alpinist și “pompier la înălțime”, a coborât de pe Vârful Kazbek din Georgia, un vârf ce oferă provocări majore atât fizice, cât și mentale.

 

Luiza Paraschivu
Vară pentru voi

Experiența sa pe acest munte, învăluit în nori și stânci ascuțite, aduce în prim-plan nu doar perseverența și curajul necesar pentru a înfrunta natura sălbatică, ci și frumusețea indescriptibilă a locurilor înalte.
.
Octavian ne-a împărtășit la  "Vară pentru voi" detalii captivante despre senzațiile trăite în acele momente de vârf, transmițându-ne dorința sa de a explora fără limite.

.
Pe de altă parte, în căutarea de noi modalități de a atinge înălțimile, ne-am întoars spre asfaltul drumurilor din Oltenia. Cristi Tudor, purtător de cuvânt al Direcției Regionale Drumuri și Poduri Craiova, ne-a oferit informații despre infrastructura rutieră, evidențiind progresele făcute pentru a asigura condiții de siguranță pe căile de transport. Această inițiativă este esențială pentru a sprijini nu doar mobilitatea, ci și dezvoltarea economică a regiunii.

Pe lângă explorarea terestră, interesul pentru zbor a crescut considerabil în rândul pasionaților. Adrian Opriceană, comandant al Aeroclubului Teritorial Craiova, și Alexandru Florea, instructor de zbor, ne-au dezvăluit detalii practice despre procesul obținerii unei licențe de zbor. Aceștia subliniază costurile implicate și durata necesară pentru a deveni piloți, invitându-ne să ne aventurăm în aer, acolo unde, asemenea lui Octavian Marin, putem experimenta o nouă dimensiune a libertății.

Astfel, de la cucerirea vârfurilor montane la aspirațiile de zbor, explorarea înălțimilor devine o metaforă a curajului și a dorinței umane de a depăși limitele. Fiecare experiență, fie ea pe pământ sau în aer, ne apropie mai mult de natura fascinantă ce ne înconjoară, îmbogățindu-ne sufletul și lărgind orizonturile.

"Vară pentru voi", de la ora 16:00, în direct la TVR Craiova și TVR3. Emisiune realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

0:00 Literatura la Craiova (R)

( reluare ) (Reluare)

1:00 Cântec și poveste

(reluare)
 
Final de sezon cu distracție maximă în Clisură | VIDEO

Finalul sezonului turistic din Clisura Dunării a fost marcat printr-un eveniment deosebit, care a reunit proprietari de yachturi, ambarcațiuni și ...

"Cap de afiș": Festivalul Adrian Păunescu 2024 | VIDEO

publicat: miercuri, 11 septembrie 2024

Ediția a X-a a Festivalului Internațional "Adrian Păunescu" a reunit recent la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu iubitorii muzicii ...

„Cu cărțile pe față - Școala de la Bunești”

„Cu cărțile pe față - Școala de la Bunești”

publicat: marţi, 10 septembrie 2024

Pe 16 septembrie 2024, TVR Craiova va lansa o serie de noi emisiuni și programe în grila sa de toamnă, una dintre acestea fiind dedicată unei ...

 

#tvrcraiova