loader
Foto

Un spital model la Orșova | VIDEO

Intrat în pandemie cu probleme serioase, spitalul din Orșova poate fi un model pentru sistemul sanitar românesc. Cu bani puțini, dar din resurse proprii, conducerea acestei unități sanitare a mai reușit zilele acestea o performanță.

 

După modelul unei clinici germane a fost amenajată una dintre cele mai moderne secții ATI din această parte de țară.

Modelul după care a fost amenajat noul compartiment ATI a fost copiat după cel al unei clinici medicale din orașul german Berlin. Pe lângă confortul oferit de paturile care ajută atât pacienții cât și personalul medical, una dintre noutăți este că toți parametrii medicali ai pacienților vor putea fi monitorizați și dintr-o cameră de supraveghere, de pe un panou special.

Puțin peste 550.000 de lei au fost investiți în acest compartiment modern, și cel mai important este că banii sunt din resurse proprii. Terapia intensivă este unul dintre compartimentele importate ale unui spital, spune unul dintre medicii unității sanitare.

De aceea, modernizarea ei era vitală pentru pacienți. Spitalul din Orșova a beneficiat în ultima perioadă de reabilitari astfel, are un ambulatoriu modernizat dar si o unitate de primiri urgențe nou construită, într-un compartiment modular din containere.

9:00 Memoria locului

(reluare)

9:30 Satul meu

(reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, urmărim o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova