loader
Foto

Galerie foto

Un reportaj despre asistenții medicali comunitari

Duminică, 5 aprilie, de la ora 19:30, în premieră la TVR3, "Reporter Sud" v-a arătat cine sunt asistenții medicali comunitari și ce rol au ei în viața unei comunități rurale.

 

Dana Preda
REPORTER SPECIAL

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În localitățile cu cel puțin 1500 de locuitori ar trebui să își desfășoare activitatea și un asistent medical comunitar care să vină în sprijinul persoanelor aflate în situații medicale și sociale speciale.

În județul Dolj în prezent sunt angajați de către primării și coordonați de Direcția de Sănătate Publică Dolj doar 41 de asistenți medicali comunitari, deși numărul lor ar trebui să fie mult mai mare.

În localitățile doljene Isalnita și Sadova de peste 10 ani cei doi asistenți comunitari monitorizează starea de sănătate a persoanelor în vârstă, mai ales neasigurate, supraveghează sănătatea mamei și copilului și promovează programe de educație pentru sănătate în comunitate.

8:30 Cap de afiș

9:30 Literatura la Craiova (R)

( reluare) (Reluare)
 

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

Actual regional: Modificările aduse la noua Lege a pensiilor

În ediția de miercuri, 17 aprilie, a emisiunii „Actual regional”, începând cu ora 19.00, alături de invitata noastră, vom analiza modificările ...

 

#tvrcraiova