loader
Foto

Un conac al Brătienilor ar putea fi reabilitat | VIDEO

Un conac ce a aparținut uneia dintre cele mai importante familii din istoria României, Brătianu, aflat într-o stare avansată de degradare a fost cumpărat de un fermier din Mehedinți. Afaceristul vrea să reabiliteze clădirea, aflată în apropierea unui lac şi să o transforme într-un punct de atracție turistică.

 

Domeniul se află la granița de sud a României, într-o zonă foarte frecventată mai ales în perioada verii de turiști străini care pornesc cu bicicletele din Vestul Europei, pe cursul Dunării, până la Marea Neagră.

Construit spre sfârşitul anilor 1800, conacul a fost ridicat la cererea familiei Brătianu. Ar fi fost construit special pentru a putea administra podgoria pe care Brătienii o aveau în zona localității Gârla Mare. În comunism, a fost confiscat și a devenit sediu al unei societăți agricole, până în anul 1990. Ulterior, conacul a ajuns într-o avansată stare de degradare, în care este și astăzi. Moștenitorii l-au revendicat și l-au vândut unor români stabiliți în Italia, care au încercat să-l reabiliteze cu bani europeni, însă nu au reuşit. A fost cumpărat de un fermier din Mehedinţi, care vrea să-i redea adevărata strălucire.

Pe fostul domeniu al Brătienilor se află și un lac, pe care fermierul vrea să-l amenajeze și să-l transforme într-o zonă de agrement. Noii administratori spun că zona este foarte frecventată, mai ales în perioada verii de turiști străini, care vin din Vestul Europei.

Primarul comunei crede că reabilitarea și transformarea conacului într-un punct de atracție turistică ar fi foarte importantă pentru localitate.

Reabilitarea conacului și reamenajarea întregului domeniu ar putea costa până la un milion de euro, bani pe care actualul proprietar se gândeşte că i-ar putea obţine prin accesarea unui proiect european.

10:30 Lada de zestre

12:00 România în bucate

(reluare)
 
Despre diete, foarte populare și la modă

Despre diete, foarte populare și la modă

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la "Tableta de sănătate", de la ora 16:00 la TVR Craiova, vorbim despre diete, foarte populare și la modă.

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

 

#tvrcraiova