loader
Foto

Tableta de sănătate: Stațiunea Călimănești – Căciulata | VIDEO

Stațiunea Călimănești – Căciulata este considerată „perla” stațiunilor de pe Valea Oltului, datorită peisajelor mirifice ce pot fi admirate în această zonă a României.

 

RAMONA SĂSEANU
Tableta de sănătate

Din întreaga suprafață a stațiunii, aproape jumătate este acoperită de întinsele păduri de foioase și rășinoase.

Este o stațiune balneoclimaterică care a fost atestată documentar în 1386 și este renumită pe plan internațional. La recomandarea doctorului Carol Davila, Napoleon al treilea se trata cu apă minerală adusă de la izvoarele de aici.

Stațiunea se remarcă prin izvoare naturale, baze de tratament cu ape termale care dispun de instalații pentru băi calde în cadă sau bazin cu apă minerala, electrohidroterapie și kinetoterapie, aerosoli și inhalații, săli de gimnastică medicală, saună.

Vizitatorii se pot recrea în bazinele de înot situate pe malul râului Olt sau vizitând Mănăstirile Cozia, Turnu și Stânișoara.

13:00 Tableta de sănătate

14:00 Lada de zestre

 

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

Actual regional: Modificările aduse la noua Lege a pensiilor

În ediția de miercuri, 17 aprilie, a emisiunii „Actual regional”, începând cu ora 19.00, alături de invitata noastră, vom analiza modificările ...

 

#tvrcraiova