loader
Foto

Tableta de Sănătate: Opusul iubirii este indiferența | VIDEO

Ramona Săseanu discută la "Tableta de Sănătate" despre viața de cuplu în condiții de pandemie  cu dr. Gina Chiriac – psiholog/psihoterapeut, președinte al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă.

 

RAMONA SĂSEANU
Tableta de sănătate

În situația actuală – cu elementele specifice auto-izolării – inevitabil apar influențe și asupra vieții de cuplu. Emoțiile, atât cele pozitive cât și cele negative, sunt amplificate. Astfel, există cupluri care s-au consolidat pentru că au mai mult timp împreună și au decis să investească acest timp pentru a-și optimiza relația, însă există și relații asupra cărora stresul și-a pus amprenta într-un mod negativ.

  • Cum ne percepem partenerul prin prisma stresului generat de COVID-19?
  • Cum ne afectează lipsa rutinei cu care am fost familiarizați?
  • Care sunt regulile de bază pentru cuplu, pe care ar trebui să le luăm în considerare în perioada asta?
La aceste întrebări ne răspunde dr. Gina Chiriac – psiholog/psihoterapeut, președinte al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă.
.

Ieșirea din rutină și contactul cu necunoscutul perceput ca amenințător, în multe cazuri a ridicat nivelul de stres pentru ambii parteneri. Creierul fiind activat în starea de supraviețuire, este mai sensibil la ce vine din exterior și implicit tot ce vine de la celălalt se simte mai intens.

Așadar este recomandabil ca deciziile radicale să fie amânate până când situația de pandemie dispare și revenim la o perioadă de luciditate, cunoscut, calm și echilibru. A locui împreuna – mai ales în contextul actual – cere adaptabilitate, iar fără comunicare, răbdare și o înțelegere empatică a situație, e foarte dificil de gestionat. Însă dacă avem idealuri și speranțe comune, iubire și răbdare, putem spune că șansa unui viitor comun este asigurată.
.
Reportaj realizat de Ramona Săseanu
Editor video: Sorin Adam

6:00 Literatura la Craiova

(reluare)

7:00 Satul meu

- simulcast TVR 3
 
Despre diete, foarte populare și la modă

Despre diete, foarte populare și la modă

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la "Tableta de sănătate", de la ora 16:00 la TVR Craiova, vorbim despre diete, foarte populare și la modă.

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

 

#tvrcraiova