Tableta de sănătate: Microscopul Operator Dentar
luni, 05 mai 2014
Marți, 06 mai, de la ora 19.00, la TVR3 și TVR Craiova vom discuta cu doi medici stomatologi despre importanța microscopului operator dentar în tratamentele stomatologice.
Tableta de sanatate - TVR Craiova

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

În platoul emisiunii "Tableta de sănătate", alături de Ramona Moroșanu se vor afla dr. Mihaela Popescu - medic dentist și dr. Bogdan Popescu – medic dentist specialist Stomatologie Generală, competența Implantologie, vice-presedinte al Asociației Medicilor Stomatologi cu Practică Privată din Romania și președinte al Filialei Oltenia.

Microscopul a devenit uluitor de rapid o tehnologie indispensabilă în realizarea tratamentelor stomatologice. Canalele radiculare care până nu demult se puteau prepara doar “dupa simţul tactil” pot fi acum văzute la microscop. Fiecare etapă a unui tratament radicular poate fi substanţial îmbunătăţită cu ajutorul microscopului.

Din punct de vedere al confortului pacientului în timpul tratamentului nu există modificări majore atunci când se lucrează cu microscop. Pacientului i se va monta un sistem de digă (folie de latex care izolează dintele la care se lucrează). Microscopul este prins pe perete printr-un braţ extensibil care ajută binocularul să fie fixat deasupra pacientului astfel încât se asigură o vizibilitate optimă a dintelui care va fi tratat. Beneficiile rezultă din posibilitatea magnificării şi iluminarii mult crescute atunci când se lucrează cu microscop.