loader
Foto

Tabără tradițională la Mănăstirea Sărăcinești | VIDEO

Mănăstirea Sărăcinești, situată în pitoreasca Vale a Cheii din Vâlcea, a devenit, în perioada 1-8 septembrie, gazda unei tabere tradiționale menite să revitalizeze meșteșugurile românești.

 

Ajunsă la a doua ediție, această tabără reunește tineri din întreaga țară care doresc să învețe secretele cusăturilor și sculpturii în lemn, continuând astfel o frumoasă tradiție strămoșească.
.

.
Participând la acest eveniment, nu mai puțin de 40 de tineri s-au bucurat de ocazia rară de a învăța de la meșteșugari renumiți, printre care preotul Emanuel Ganciu, ce a facilitat atelierul de sculptură. Tinerii au avut astfel oportunitatea de a transforma pasiunea pentru artă în abilități practice, fiecare având ocazia să „deie viață lemnului” sub îndrumarea unui specialist.

Pe lângă activitățile de creație, tabăra a inclus și momente de recreere prin dansuri și cântece populare. Invitați speciali precum etnologul Vlad Alexandrescu, cunoscut pentru inițiativa „Hora din bătrâni”, și Andrei Bândilă, profesor de muzică și realizator de documentare, au îmbogățit experiența participanților. Aceste interacțiuni nu doar că au consolidat legăturile între tineri, dar au și îmbogățit cunoștințele culturale ale acestora.

Rezultatul muncii depuse în cadrul taberei va rămâne o moștenire durabilă: o troiță care va fi amplasată în apropierea mănăstirii, oferind un loc de închinăciune tuturor pelerinilor ce vizitează zona. Această realizare simbolizează nu doar îmbinarea tradiției cu contemporaneitatea, ci și angajamentul tinerilor de a păstra vii obiceiurile strămoșești.

3:30 Forum economic

(reluare)

4:30 Cap de afiș

(reluare)
 
Masa sănătoasă reduce absenteismul școlar | VIDEO

Masa sănătoasă reduce absenteismul școlar | VIDEO

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

Implementarea programului „Masa sănătoasă” în unitățile de învățământ din județul Olt reprezintă o inițiativă esențială în combaterea ...

Problemele și controversele din învățământul românesc, la

În fiecare toamnă, odată cu începutul anului școlar, se renovează și discuțiile despre viitorul educației în România.

„Cu cărțile pe față - Școala de la Bunești” | VIDEO

Pe 16 septembrie 2024, TVR Craiova a lansat o serie de noi emisiuni și programe în grila sa de toamnă, una dintre acestea fiind dedicată unei ...

 

#tvrcraiova