loader
Foto

Sprijin financiar pentru crescătorii de Mangaliţa | VIDEO

Crescătorii de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa vor beneficia în 2023 de un sprijin financiar de un milion de lei, printr-o schemă de ajutor de minimis derulată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării.

 

Potrivit specialiştilor, carnea de porc din rasele Mangalița și Bazna, ar fi mai sănătoasă deoarece este mai bogată în acizi grași nesaturați, cum ar fi Omega 3, dar și în vitamina D. Dorin Vîrcan are deja o experienţă de 14 ani în creşterea porcilor din rasele Mangalița și Bazna. El susţine că alimentaţia şi modul de creştere sunt diferite faţă de a porcilor obişnuiţi, ceea ce implica cheltuieli mai mari. Iar statul vrea să-i încurajeze să crească astfel de porci.

Concret, valoarea ajutorului de minimis este de 1.200 lei/scroafă/an, cu condiţia comercializării a minimum 4 purcei/cap de scroafă/an, la o greutate de minimum 8 kg/cap. Crescătorii sunt de asemenea obligaţi să menţină numărul de scroafe cu care s-au înscris în Program cel puţin până la data de 15 decembrie 2023, inclusiv.

Dorin Vârcan nu a solicitat acest sprijin financiar pentru că acesta se acordă celor care au un sistem intensiv de creştere, şi nu unul semideschis. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă uui crescător nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare. Beneficiarii primesc sprijinul financiar într-o singură tranşă pentru fiecare scroafă.

22:30 Lumea de aproape (R)

( reluare) (Reluare)

23:00 Telejurnal Regional TVR Craiova (R)

(reluare) (Reluare)
 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

Jeni Nicolau la „Prim-Plan Obiectiv”  | VIDEO

Jeni Nicolau la „Prim-Plan Obiectiv” | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Luni, 22 aprilie, de la ora 16:00, în direct la TVR Craiova, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii „Prim-Plan Obiectiv”.

„Lumea de aproape”: Pentru Gheorghe Roșoga viața a fost și este un cântec

O nouă ediție „Lumea de aproape” a fost difuzată luni, 22 aprilie, de la ora 17:30, la TVR Craiova

 

#tvrcraiova