Spectacolul "N-auzirăți de-un oltean?" de Paște la TVR Craiova
joi, 05 aprilie 2018
În ziua de Paște, de la ora 12:30 la TVR Craiova, vă invităm să urmăriți spectacolul "N-auzirăți de-un oltean?" susținut de Ansamblul Folcloric "Maria Tănase" pe scena Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova.
TVR Craiova
Alte legături
LAURA DINCĂ

La fel de inedit ca și dubla sărbătoare din acest an, Ziua Olteniei și Centenarul Marii Uniri, spectacolul este structurat în trei tablouri prin care dorim să transmitem publicului spiritul oltenesc, vesel, iubăreț și isteț dar și sentimentul patriotic covârșitor al olteanului, care prin Mihai Viteazul a înfăptuit Prima Unire a celor trei Principate ce formează astăzi România.

Din tabloul istoric vor face parte cele 4 figuri marcante ale oltenilor: Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Iancu Jianu și Constantin Brâncoveanu.

Fanfara Garnizoanei Oltenia și Corul C.N.M Tudor Vladimirescu susțin un moment artistic alături de soliștii: Mariana Ionescu Căpitănescu, Niculina Stoican, Petrica Mitu Stoian, Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Aneta Şişu, Manuela Motocu, Liviu Dică, Cristian Bănăţeanu, Ciri Mayer și de formația de dansuri a ansamblului, condusă de Ionel Garoafă

Acompaniază Orchestra Ansamblului Folcloric "Maria Tănase", dirijor Nicolae Drăghia.

Spectacolul va fi transmis și pe TVR3, luni 9 aprilie, de la ora 15:30