loader
Foto

Slatina a redevenit capitala Călușului Românesc | VIDEO

Străzile Slatinei vor răsuna din nou de cântece și dansuri populare. Copii veniți din toate colțurile țării, dar și din străinătate participă la acest sfârșit de săptămână la cea de a 23-a ediție a Festivalului Național al Copiilor ,,Călușul Românesc”.

 

.
Festivalul care a debutat joi se va încheia sâmbătă cu gala laureaților.

Mii de copii călușari, căiuți și călușeri, dar și membrii ai ansamblurilor folclorice din țară și străinătate au participat la Slatina la cea de a 23-a ediție a Festivalului Național al Copiilor ,,Călușul Românesc”. Ediția din acest an a debutat cu demonstrațiile de virtuozitate desfășurate la instituțiile care susțin evenimentul cultural.

Prestația copiilor dansatori a fost răsplătită cu aplauze de angajații instituțiilor vizitate, iar cetele de călușari au fost, potrivit tradiției, plătite. Reprezentanții instituțiilor care s-au implicat în organizarea festivalului spun că prin ceea ce fac, călușarii duc mai departe tradițiile.

Dacă la prima ediție a acestui eveniment au participat 500 de tineri dansatori, în aceste zile Slatina găzduiește de patru ori mai mulți participanți la festival. Sunt reprezentanți ai ansablurilor folclorice din toate regiunile țării, dar și din străinătate.

Festivalul se va încheia sâmbătă când cei mai buni călușari vor fi premiați.

23:00 Vedere cu olteni

(reluare)

23:30 Sărbătoare la zi mare

(reluare)
 

Joi, 16 mai, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, v-am invitat la o nouă ediție "Literatura la Craiova", cu prof. Dan Ionescu.

Craiova a intrat în atmosfera de festival și ne bucurăm cu toții de spectacolele de pe scenele pregătite în oraș, de energia frumoasă a ...

„Prim-Plan Obiectiv”: Antreprenoriatul cultural | VIDEO

Miercuri, 15 mai, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, am discutat despre antreprenoriatul cultural cu conf.univ. dr. Silvia Puiu.

 

#tvrcraiova