loader
Foto

Sărbătoarea iei de la Cezieni | VIDEO

La Cezieni, în Olt, a fost mare sărbătoare,  deși pandemia a afectat cea mai veche manifestare dedicată cămășii populare.

 

Localnicii nu au mai îmbrăcat ca în trecut ia primită în dar de la părinți și bunici sau cusută de mâinile dibace ale femeilor din sat, dar au expus-o, spre bucuria celr care au dorit să o admire. Printr-o adevărată expoziție stradală impresionantă, localnicii au marcat astfel a 36-a ediție a ,,Sărbătorii iei”.

Elena Victoria Moga din Cezieni, la cei 83 de ani, coase și acum ii pe care le dăruiește membrilor familiei. Ultimele tre le-a cusut pentru nepot. Considerându-le prea valoroase, nu le înstrăinează niciodată.

Unică în ţară, sărbătoarea de la Cezieni reprezintă un element de identificare naţională iar autoritățile fac eforturi de a duce mai departe această tradiție inițiată în anii 1920 de principesa Brâncoveanu și reînodată acum 43 de ani.

Sărbătoarea iei de la Cezieni este considerată a fi o manifestare importanta nu doar pentru mica localitate din inima Olteniei, ci și pentru toți cei care simt românește, oriunde s-ar afla.

2:00 Lada de zestre

(reluare)

3:30 Tableta de sănătate

(reluare)
 
„Actual regional”: Târgul de Paște

„Actual regional”: Târgul de Paște

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, a emisiuni „Actual regional”, vom dezbate în direct, alături de invitata noastră cele mai importante teme ce ...

„Cu cărțile pe față”: Festivalul Internațional Shakespeare Craiova | VIDEO

Ați aflat informații despre cea de-a XVI-a ediție a  Festivalul Internațional Shakespeare Craiova 2024 de la Emil Boroghină și Vlad Drăgulescu, ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvrcraiova