"Rinocerii", în premieră la Craiova
miercuri, 02 iulie 2014
Miercuri, 2 iulie, la Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova a avut loc premiera spectacolului "Rinocerii" de Eugene Ionesco, în regia şi scenografia lui Robert Wilson.
Jurnalul Regional - TVR Craiova
Jurnalul Regional - TVR Craiova
Jurnalul Regional - TVR Craiova
Jurnalul Regional - TVR Craiova
Alte legături
TELEJURNALUL REGIONAL

Acesta este cel mai important proiect teatral derulat în ultimii ani în România şi are loc la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova .

Premiera mondială a piesei ˝Rinocerii˝ a avut loc la Düsseldorf, pe 6 noiembrie 1959, textul fiind tipărit în același an la Editura Gallimard. De atunci, piesa a fost jucată în sute de reprezentații, pe toate scenele lumii.

La Craiova, Robert Wilson va fi însoțit de o echipă de colaboratori cu care lucrează de obicei spectacolele sale apreciate pe scenele internaționale: dramaturgul Konrad Kuhn (Austria), creatorul de costume Jacques Reynaud (Franța), co-regizorii Tilman Hecker (Germania) și Charles Chemin (Franța), light-designerii A.J. Weissbard (Italia) şi John Torres (Canada), video-artistul Tomek Jeziorski (Polonia) și compozitorul Adam Lenz (SUA). Acestora li se vor adăuga din România regizorul Bobi Pricop (asistent de regie), scenografii Adrian Damian (asistent decor) și Adriana Dinulescu (asistent costume).