„Profet în ţara lui”, un spectacol de poezie şi muzică pe texte de Marin Sorescu
luni, 29 februarie 2016
Luni, 29 februarie, de la ora 17:00 pe TVR3 și TVR Craiova, în cadrul emisiunii "Cap de afiș" a fost prezentat spectacolul „Profet în ţara lui”, regia Alina Hiristea, un performance de poezie şi muzică pe texte de Marin Sorescu.
Cap de afis - TVR Craiova
Alte legături
Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În 2016 se împlinesc 80 de ani de la naşterea marelui scriitor Marin Sorescu (n. 29 februarie 1936), respectiv 20 de ani de la trecerea sa în eternitate (8 decembrie 1996). Cu acest prilej, teatrul care-i poartă numele va organiza o serie de manifestări culturale în care va fi evocată figura unuia dintre creatorii de prim rang ai generației sale, în repetate rânduri propus la Premiul Nobel pentru literatură.

Astfel, luni, 29 februarie, de la ora 17.00, va fi prezentat spectacolul „Profet în ţara lui”, regia Alina Hiristea, un performance de poezie şi muzică pe texte de Marin Sorescu. La el vor lua parte cunoscuţi actori ai Naţionalului craiovean, Ilie Gheorghe, Tudor Gheorghe, Emil Boroghină, Ion Colan, dar şi studenţii anului II al Departamentului de Arte al Facultății de Litere (Universitatea din Craiova), Corul „Allegro” şi orchestra de cameră a Liceului de Artă „Marin Sorescu” (îndrumător, prof. Florin Zamfir).

Emisiunile TVR Craiova pot fi urmărite în live streaming, online pe TVRplus.ro/live-tvr-craiova