loader
Foto

Prima ediție a turneului de fotbal "Ilie Balaci" | VIDEO

Între 5 și 8 septembrie 2024, Stadionul de Atletism „Nicolae Mărășescu” din România găzduiește prima ediție a turneului de fotbal „Ilie Balaci”. Evenimentul omagiază moștenirea lăsată de legenda fotbalului românesc, Ilie Balaci, cunoscut sub porecla de "Minunea Blondă".

 

Andrei Marinaș

Turneul are ca scop promovarea valorilor fotbalistice și stimularea pasiunii pentru sport în rândul tinerilor jucători.
.

.
Organizatoarea acestui prestigios turneu este Lorena Balaci, fiica regretatului fotbalist, care a reușit să reunească nu mai puțin de 32 de echipe de juniori. Participanții, aproximativ 480 de copii născuți între anii 2014 și 2017, vor avea oportunitatea de a concura și de a-și demonstra abilitățile într-un cadru competițional dedicat lor. Inițiativa se aliniază cu eforturile de a încuraja tineretul românesc să se implice activ în sport.

Pentru a asigura desfășurarea cu succes a competiției, Lorena Balaci colaborează cu foști jucători de fotbal de renume, precum Gabriel Boldici și Marius Iordache. Boldici, prieten din copilărie și coleg de echipă cu Ilie Balaci, alături de Iordache, fost elev al acestuia, aduc o contribuție valoroasă la organizarea turneului, susținând ideea de a insufla un sentiment de mândrie și pasiune pentru fotbal tinerelor generații.

Marius Iordache, reflectând asupra influenței pe care Ilie Balaci a avut-o asupra carierei sale, subliniază o problemă actuală: lipsa de pasiune în rândul tinerilor jucători. El consideră că, pentru a atinge performanțe înalte, este esențial ca generațiile actuale să îmbrățișeze valorile pe care le-a promovat Ilie Balaci.

Turneul de fotbal „Ilie Balaci” reprezintă nu doar o competiție sportivă, ci și un omagiu adus unei legende a fotbalului românesc. Această inițiativă, coordonată de Lorena Balaci, are potențialul de a revitaliza iubirea pentru fotbal în rândul tinerilor și de a cultiva o nouă generație de jucători care vor purta mai departe moștenirea „Minunii Blonde”.

22:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

( reluare) (Reluare)

22:30 Lumea de aproape (R)

( reluare) (Reluare)
 
Actual Regional, în Grila de Toamnă, la TVR Craiova

Actual Regional, în Grila de Toamnă, la TVR Craiova

publicat: luni, 16 septembrie 2024

TVR Craiova își îmbogățește grila de toamnă prin lansarea unor noi ediții ale emisiunii „Actual Regional”. Prima ediție, programată pentru ...

„Muzeul și Cercetarea Științifică”, ediția a-XXI-a | VIDEO

În perioada actuală, Craiova devine un veritabil centru de excelență pentru cercetarea științifică, găzduind cea de-a XXI-a ediție a Conferinței ...

Tabără tradițională la Mănăstirea Sărăcinești | VIDEO

Tabără tradițională la Mănăstirea Sărăcinești | VIDEO

publicat: sâmbătă, 14 septembrie 2024

Mănăstirea Sărăcinești, situată în pitoreasca Vale a Cheii din Vâlcea, a devenit, în perioada 1-8 septembrie, gazda unei tabere tradiționale ...

 

#tvrcraiova