Prima ediție a Festivalului de Literatură Transdanubiană | VIDEO
vineri, 27 august 2021
Manifestarea care se desfășoară în perioada 27- 29 august este organizată în cadrul proiectului „Comori scrise ale Dunării de Jos” și vizează dezvoltarea dialogului intercultural, a turismului și a colaborării instituționale între comunitățile românești și bulgărești.

Un eveniment cultural de excepţie are loc în aceste zile la Craiova – prima ediție a Festivalului de Literatură Transdanubiană. Peste 120 de personalități din domeniul cultural din România și din Bulgaria participă în cadrul evenimentului la expoziții și lansări de carte, dezbateri, conferințe şi ateliere. Manifestarea este organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, în cadrul proiectului „Comori scrise ale Dunării de Jos”.

Festivalul de Literatură Transdanubiană a debutat astăzi la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”. La manifestare au fost invitate nume cunoscute ale mediului cultural, persoane preocupate de conservarea, dezvoltarea și promovarea patrimoniului material și imaterial al regiunii Dunărea de Jos.

Festivalul de Literatură Transdanubiană se încheie duminică printr-o masă rotundă găzduită de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”și prin vizitarea instituțiilor de cultură din Craiova.