loader
Foto

„Prim-Plan Obiectiv”: „Oedip Rege” și turneul Teatrului Național „Marin Sorescu” la Madrid

Pusă în scenă de regizorul britanic Declan Donnellan și scenograful Nick Ormerod, piesa a fost un succes, iar toate reprezentațiile de la Madrid, în perioada 17-21 ianuarie, s-au desfășurat cu casa închisă. De la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, în ediția de miercuri, 31 ianuarie, vom discuta cu Vlad Drăgulescu, director artistic al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, despre turneul atât de apreciat de la Madrid.

 

Simona Mușuroi
Prim-Plan Obiectiv

Piesa „Oedip Rege”, tragedia scrisă de Sofocle, a fost jucată de actorii Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova la Madrid. Turneul din capitala Spaniei a însemnat opt reprezentații pe scena Teatros del Canal, una dintre cele mai prestigioase instituţii de teatru din Spania.

Pusă în scenă de regizorul britanic Declan Donnellan și scenograful Nick Ormerod, piesa a fost un succes, iar toate reprezentațiile desfășurate de la Madrid în perioada 17-21 ianuarie s-au desfășurat cu casa închisă.

Din distribuţia spectacolului ”Oedip Rege” fac parte actorii Claudiu Mihail, Ramona Drăgulescu, Vlad Udrescu, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Iulia Colan, Eugen Titu, Nicolae Vicol, Alex Calangiu, Corina Druc, Bruno Noferi, Anca Maria Ilinca și Marian Politic.

(w882)

Spectacolul „Oedip Rege” a fost nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2023 la patru categorii: Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie (Declan Donnellan), Cel mai bun actor în rol principal (Claudiu Mihail) şi Cel mai bun actor în rol secundar (Vlad Udrescu).

În a doua parte a emisiunii, în platoul nostru ajunge îndrăgita interpretă de muzică populară, Rozica Petra, cu noi proiecte pentru 2024.

***

Moderator: Simona Ștefania Mușuroi

(w882)

Realizator: Anca Dindirica

18:00 Telejurnal Regional TVR Craiova (R)

(Reluare)

18:30 Cultart

(reluare)
 
Emisiuni speciale la TVR Craiova cu ocazia Sărbătorii de Paști

Sâmbătă seara, la "Lumea de Aproape", vizităm un schit ortodox din județul Vâlcea, ascuns în mijlocul pădurii, și aflăm cum să ne împodobim casa ...

Libertate pe două roți | VIDEO

Libertate pe două roți | VIDEO

publicat: joi, 02 mai 2024

Motociclismul este un fenomen în creștere în România.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvrcraiova