loader
Foto

„Prim-Plan Obiectiv”: „Oedip Rege” și turneul Teatrului Național „Marin Sorescu” la Madrid

Pusă în scenă de regizorul britanic Declan Donnellan și scenograful Nick Ormerod, piesa a fost un succes, iar toate reprezentațiile de la Madrid, în perioada 17-21 ianuarie, s-au desfășurat cu casa închisă. De la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, în ediția de miercuri, 31 ianuarie, vom discuta cu Vlad Drăgulescu, director artistic al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, despre turneul atât de apreciat de la Madrid.

 

Simona Mușuroi
Prim-Plan Obiectiv

Piesa „Oedip Rege”, tragedia scrisă de Sofocle, a fost jucată de actorii Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova la Madrid. Turneul din capitala Spaniei a însemnat opt reprezentații pe scena Teatros del Canal, una dintre cele mai prestigioase instituţii de teatru din Spania.

Pusă în scenă de regizorul britanic Declan Donnellan și scenograful Nick Ormerod, piesa a fost un succes, iar toate reprezentațiile desfășurate de la Madrid în perioada 17-21 ianuarie s-au desfășurat cu casa închisă.

Din distribuţia spectacolului ”Oedip Rege” fac parte actorii Claudiu Mihail, Ramona Drăgulescu, Vlad Udrescu, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Iulia Colan, Eugen Titu, Nicolae Vicol, Alex Calangiu, Corina Druc, Bruno Noferi, Anca Maria Ilinca și Marian Politic.

(w882)

Spectacolul „Oedip Rege” a fost nominalizat la Gala Premiilor UNITER 2023 la patru categorii: Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie (Declan Donnellan), Cel mai bun actor în rol principal (Claudiu Mihail) şi Cel mai bun actor în rol secundar (Vlad Udrescu).

În a doua parte a emisiunii, în platoul nostru ajunge îndrăgita interpretă de muzică populară, Rozica Petra, cu noi proiecte pentru 2024.

***

Moderator: Simona Ștefania Mușuroi

(w882)

Realizator: Anca Dindirica

14:00 Lada de zestre

15:30 Memoria locului

 

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

Actual regional: Modificările aduse la noua Lege a pensiilor

În ediția de miercuri, 17 aprilie, a emisiunii „Actual regional”, începând cu ora 19.00, alături de invitata noastră, vom analiza modificările ...

 

#tvrcraiova