loader
Foto

Galerie foto

Povestea renovării Colegiului “Unirea” din Turnu Măgurele, la “Reporter sud”

Miercuri, 23 octombrie, pe TVR Craiova vă invităm la o nouă ediție a emisiunii Reporter sud, dedicată Colegiului Național “Unirea” din Turnu M ă gurele.

 

REPORTER SPECIAL

Deşi trăim într-o eră influenţată de tehnologie, în România există şi astăzi unităţi de învăţământ care nu au nici măcar acoperiş. Un oraș frumos și prosper trebuie să aibă școli îngrijite și moderne pentru că viitorul unei  comunităţi depinde, în mare măsură, de nivelul de educație.

Colegiul Naţional „Unirea”, și-a întâmpinat, începând cu acest an școlar, elevii și profesorii în haină nouă.

După ce în urmă cu câțiva ani era în pericol să se prăbușească, clădirea Colegiului Național Unirea a fost reabilitată din temelii. Aproape trei milioane de euro au fost alocate pentru reabilitarea clădirii Colegiului National Unirea.

În oglinda timpului, Colegiului Naţional “UNIREA” a fost şi rămâne un etalon reprezentativ al învăţământului românesc.

Liceul din Turnu Măgurele s-a înfiinţat sub formă de gimnaziu cu patronul “Sfântul Haralambie” în anul 1889.

Până în 1912 a funcţionat în diferite clădiri particulare, iar începând cu anul 1938, liceul s-a mutat în clădirea în care funcţionează şi în prezent.

Sâmbătă 19 octombrie, de la ora 22.30, pe TVR 3 şi miercuri 23 octombrie, de la ora 17.00, pe TVR Craiova aflaţi povestea renovării unei clădiri etalon în ultima ediţie “Reporter sud”.

19:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

20:00 Serial românesc (R)

: ”Toate pânzele sus”- ep.4 (Reluare)
 
„Actual regional”: Târgul de Paște

„Actual regional”: Târgul de Paște

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, a emisiuni „Actual regional”, vom dezbate în direct, alături de invitata noastră cele mai importante teme ce ...

„Cu cărțile pe față”: Festivalul Internațional Shakespeare Craiova | VIDEO

Ați aflat informații despre cea de-a XVI-a ediție a  Festivalul Internațional Shakespeare Craiova 2024 de la Emil Boroghină și Vlad Drăgulescu, ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvrcraiova