loader
Foto

Povești de succes la "Satul meu" | VIDEO

În ultimele decenii, agricultură și zootehnia au fost pilonii fundamentali ai economiei rurale din România, iar familia Nițu și Paula Vasile sunt exemple elocvente ale succesului în aceste domenii.

 

Dana Preda
Satul meu

Laurențiu și Elvis Nițu, tată și fiu, au reușit să transforme o suprafață de aproape 3000 de hectare în comuna Măciuca și localitățile învecinate din județul Vâlcea, lucrând în mare parte cu arendă.
.

.
Demersul agricol este completat de o fermă zootehnică de Angus, care adăpostește 280 de exemplare. Prin asocierea activităților agricole cu cele de creștere a bovinelor, familia Nițu contribuie semnificativ la dezvoltarea economică a zonei.

Pe de altă parte, inovația se regăsește și în activitatea Paulei Vasile, care a deschis în 2023 o fermă de măgărițe în comuna Turburea, județul Gorj. Aceasta a început să comercializeze lapte de măgăriță la comandă în orașele Târgu Jiu și Craiova, aducând un produs rar și apreciat pe piață. Această inițiativă nu doar că răspunde unei cereri în creștere, dar și promovează un tip de agricultură sustenabilă și diversificată.

Aceste povești de succes vor fi prezentate în cadrul emisiunii "Satul meu", programată pentru duminică, 13 octombrie, de la ora 8.00, pe TVR Craiova. Realizatorul Dana Preda, alături de echipa de imagine formată din Sorin Galiceanu, Cristi Roșu și Nicușor Belete, va evidenția eforturile acestor agricultori care contribuie la revitalizarea comunităților rurale din România. Prin aceste inițiative, se demonstrează că agricultura modernă și tradițională pot coexista, având un impact pozitiv asupra economiei locale și asupra mediului înconjurător.

4:30 Cap de afiș

(reluare)

5:30 România în bucate

(reluare)
 

Mirela Giodea și  Loredana Berneanu ne invită să descoperim la „Cultart” impactul reunificării artei contemporane cu tradițiile locale într-un ...

Festivalul

Festivalul "Crizantema de Aur" 2024 | VIDEO

publicat: duminică, 20 octombrie 2024

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ajuns la cea de-a 57-a ediţie în anul 2024, reprezintă un moment ...

Memoria locului: Conacul familiei Golescu | VIDEO

Memoria locului: Conacul familiei Golescu | VIDEO

publicat: sâmbătă, 19 octombrie 2024

Duminică, 20 octombrie, de la ora 11:30, telespectatorii au fost invitați să descopere un capitol fascinant din istoria României prin intermediul ...

 

#tvrcraiova