loader
Foto

Pachet turistic cu parfum de must | VIDEO

Oaspeți pentru un sfârșit de săptămână la o podgorie și implicare în procesul de pregătire a vinului. Este un fel de pachet turistic nou în România pe care îl propun celor pasionați de tainele artei preparării vinului reprezentanții unei crame din Corcova, Mehedinți.

 

Programul celor două zile ale evenimentului conține participarea la culesul strugurilor, înlăturarea ciorchinilor și apoi zdrobirea boabelor de struguri. Oaspeții vor mai lua parte, desigur, la petreceri cu degustare de vinuri nobile, picnicuri în vie cu pâine aburindă coaptă la țest și alte preparate tradiționale, pentru ca turiștii să fie introduși în atmosefra unei vieți rurale cât mai autentice.

După o seară cu degustări de vinuri, turiștii au trecut la cules. Chiar dacă unii recunosc că-s mai familiarizați cu degustatul.

Apoi urmează distracția, la un picnic la marginea podgoriei. Aici pâinea la țest și bucatele tradiționale sunt la înălțime.

Lângă ele turiștii se bucură de parfumul unui pahar de vin alb, roșu sau roze, după preferințe. Evenimentul, care poate fi un concept nou de turism în România, care trezește un mare interes a fost organizat de această doamnă de profesie enolog.

Reprezentanții cramei spun că astfel de manifestări nu doar că sunt foarte distractive, dar îi și ajută să promoveze vinurile produse aici.

Turiștii vor avea și o sticlă din vinul la a cărui pregătire au luat parte, dar vor intra în posesia ei abia peste un an, pentru că până atunci, va rămâne la învechit, în sticle etichetate cu numele fiecăruia dintre turiști.

3:30 Tableta de sănătate

(reluare)

4:30 Cap de afiș

(reluare)
 

Specialiștii ISU Dolj ne arată cum putem acorda primul ajutor în caz de stop cardiac și de obstrucție respiratorie cu un bol alimentar într-un ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...

„Cu cărțile pe față”: Festivalul Internațional Shakespeare Craiova | VIDEO

Ați aflat informații despre cea de-a XVI-a ediție a  Festivalul Internațional Shakespeare Craiova 2024 de la Emil Boroghină și Vlad Drăgulescu, ...

 

#tvrcraiova