Oltenia la zi: situația zonelor inundate din Oltenia
joi, 15 mai 2014
Joi, 15 mai, de la ora 17.00, la o nouă ediţie a emisiunii Oltenia la zi, am discutat împreună cu invitaţii emisiunii despre inundaţiile din Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Argeș din intervalul 3-5 mai, dar şi despre situațiile apărute în urma ultimelor ploi.
Oltenia la zi - TVR Craiova

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Patru judeţe din sud-vestul ţării se află sub Cod portocaliu de inundaţii începând de miercuri dimineaţă de la ora 9.00, până vineri, la ora 18.00, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Avertizarea este valabilă pe râurile Drincea (Mehedinţi), Desnăţui superior (Dolj), pe Jiu amonte Răcari şi pe afluenţii săi (Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj).

Creşteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul cotelor de atenţie se pot produce şi pe alte râuri mici din zonele de deal şi de munte din centrul şi estul ţării.

Pe de altă parte, miercuri după-amiază la ora 16,00 intră în vigoare o avertizare meteorologică Cod portocaliu de ploi abundente valabilă în nouă judeţe (Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea) până joi noapte.

Despre toate acestea dicutăm joi, 15 mai, de la ora 17:00 pe TVR3 și TVR Craiova.

Emisiunile Oltenia la zi pot fi vizionate integral online pe TVR+