loader
Foto

Muzeul Satului Vâlcean: O jumătate de secol de tradiție și istorie | VIDEO

Muzeul Satului Vâlcean, situat în comuna Bujoreni, a marcat recent un moment important în istoria sa, împlinind cinci decenii de la deschiderea oficială pentru public.

 

Fondat în anul 1974, acest muzeu reprezintă o veritabilă conservare a tradițiilor și istoriei satului vâlcean, având în patrimoniu peste 70 de monumente de arhitectură populară și aproximativ 12.000 de piese muzeistice. Cu o atracție anuală de circa 30.000 de vizitatori, instituția s-a consacrat ca unul dintre cele mai căutate obiective turistice din județul Vâlcea.
.

.
Decizia de înființare a muzeului a fost luată în 1966, iar de-a lungul celor opt ani care au precedat inaugurarea sa, numeroși oameni de cultură și muzeografi au depus eforturi considerabile pentru a aduce laolaltă monumente și artefacte care să ilustreze viața rurală a regiunii. În 1969, primele case au fost relocate în cadrul muzeului, în jurul culei Bujoreanu, marcând începutul unui proiect ambițios care avea să transforme locul într-un sat tradițional autentic.

Astăzi, Muzeul Satului Vâlcean nu este doar o simplă expunere de obiecte, ci o structură socio-culturală ce reconstituie atmosfera satului de altădată, cu instituții și locuințe datând de peste 100 sau chiar 200 de ani. Este un loc unde vizitatorii pot experimenta cultura vâlceană în toată bogăția ei.

Muzeul este deschis pentru vizitare zilnic, de marți până duminică, între orele 10 și 17, și luni între 9 și 16, oferind astfel tuturor ocazia de a explora comorile sale. Într-o lume în continuă schimbare, Muzeul Satului Vâlcean rămâne un pilon esențial în păstrarea memoriei și tradițiilor locale, demonstrând astfel valoarea patrimoniului cultural românesc.

22:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

( reluare) (Reluare)

22:30 Lumea de aproape (R)

( reluare) (Reluare)
 
Actual Regional, în Grila de Toamnă, la TVR Craiova

Actual Regional, în Grila de Toamnă, la TVR Craiova

publicat: luni, 16 septembrie 2024

TVR Craiova își îmbogățește grila de toamnă prin lansarea unor noi ediții ale emisiunii „Actual Regional”. Prima ediție, programată pentru ...

„Muzeul și Cercetarea Științifică”, ediția a-XXI-a | VIDEO

În perioada actuală, Craiova devine un veritabil centru de excelență pentru cercetarea științifică, găzduind cea de-a XXI-a ediție a Conferinței ...

Tabără tradițională la Mănăstirea Sărăcinești | VIDEO

Tabără tradițională la Mănăstirea Sărăcinești | VIDEO

publicat: sâmbătă, 14 septembrie 2024

Mănăstirea Sărăcinești, situată în pitoreasca Vale a Cheii din Vâlcea, a devenit, în perioada 1-8 septembrie, gazda unei tabere tradiționale ...

 

#tvrcraiova