loader
Foto

Memoria locului: "Vrăbiescu" | VIDEO

În aceste zile speciale, în care suntem obligați să stăm în casă, iar gândul la posibilele călătorii rămâne doar o speranță, vă propunem să pornim pe urmele unui globe-trotter necunoscut marelui public.

 

Memoria locului

Realizator Anca Țoghe
In​vitati Simona Vrăbiescu Kleckner - scriitoare, Nicolae Mihai - istoric

Nae Vrăbiescu este un personaj fascinant. S-a născut în anul 1868, într-o familie ce aparţinea elitei craiovene a secolului al XIX-lea, care a dat oraşului mulţi intelectuali şi oameni politici remarcabili.A făcut studii de inginerie la Liège şi dreptul la Paris (Sorbonne). Celibatar convins, şi-a investit toată averea într-o serie de călătorii în Europa, America de Nord, Centrală şi de Sud, dar şi în Africa. Fotografiile făcute de el şi notele de călătorie ne dau o imagine a lumii de acum o sută de ani.

Peste un veac, una din nepoatele sale, Simona Vrăbiescu Kleckner, continuă istoria familiei în volumul ,,Pe urmele mele în două lumi: România – SUA. Romanul unei vieţi – cronica unei epoci''. Simona Vrăbiescu a emigrat în SUA în 1965, unde s-a afirmat ca o personalitate de talie internaţională a biblioteconomiei juridice la ONU și, dând dovadă de un imens patriotism, s-a implicat activ în comunitatea românească şi a slujit cu devoţiune a intereselor majore ale României așa cum povestește într-un alt volum de al său: Din exil — Lobby în SUA pentru România, New York, 1990–1998.

Memoriile Simonei Vrăbiescu Kleckner ne ajută să recuperăm amintiri despre Craiova și oamenii acelor vremuri.

4:30 Cap de afiș

(reluare)

5:30 România în bucate

(reluare)
 
Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Meşteri populari din tot judeţul Vâlcea au participat la târgul de produse tradiționale din Râmnicu Vâlcea. Artizanii au reprezentat toate ...

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Peste 70 de concerte și evenimente se vor desfășura în Shakespeare Village în cele 11 zile de festival.

"Ziua culturii africane", la UMF Craiova | VIDEO

publicat: marţi, 21 mai 2024

Mediciniştii craioveni au gustat din bucate africane, au ascultat muzică și au dansat alături de studenţi din Maroc, Algeria, Uganda, Kenya sau ...

 

#tvrcraiova