loader
Foto

Galerie foto

Memoria Locului: Palatul Pleşa

Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 10:30, sub genericul emisiunii "Memoria Locului", vizităm un monument de arhitectură unic în mediul rural în România.

 

Memoria locului

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În mijlocul satului Obârșia de Câmp din județul  Mehedinți este un monument de arhitectură unic în mediul rural în România.

Palatul Pleșa, construit la finalul secolului al XIX-lea în stil neoclasic de boierul Gheorghe Pleșa este, astăzi, lăsat în paragină.   Construcția palatului a început la finalul secolului al XIX-lea. Pentru ridicarea edificiului s-au folosit componente construite în Italia și transportate cu vasele pe Dunăre până în Portul Gruia.

Decorațiile interioare au fost realizatede  pictori din Italia și Franța, aceștia lăsându-și amprenta asupra stilului palatului, similar cu cel al castelelor de pe Valea Loirei din Franța.

14:00 Lada de zestre

15:30 Memoria locului

 
 „Lumea de aproape”: Centrul Sfânta Maria din Craiova | VIDEO

Un nou reportaj „Lumea de aproape” a fost difuzat luni, 15 aprilie, de la ora 17.30 pe TVR Craiova.

„Faptele bune sunt lumină” | VIDEO

„Faptele bune sunt lumină” | VIDEO

publicat: luni, 15 aprilie 2024

Apăsaţi de singurătate, de grija zilei de mâine şi bolnavi. Vorbim despre bătrânii care duc o luptă pentru existenţă zi de zi. „Faptele bune ...

Prim-Plan Obiectiv, cu Simona Ștefania Mușuroi

Prim-Plan Obiectiv, cu Simona Ștefania Mușuroi

publicat: luni, 15 aprilie 2024

Luni, 15 aprilie, la ora 16:00, vă așteptăm cu o nouă ediție a emisiunii "Prim-Plan Obiectiv", moderată de Simona Ștefania Mușuroi.

 

#tvrcraiova