loader
Foto

Galerie foto

Memoria Locului: Palatul Pleşa

Sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 10:30, sub genericul emisiunii "Memoria Locului", vizităm un monument de arhitectură unic în mediul rural în România.

 

Memoria locului

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În mijlocul satului Obârșia de Câmp din județul  Mehedinți este un monument de arhitectură unic în mediul rural în România.

Palatul Pleșa, construit la finalul secolului al XIX-lea în stil neoclasic de boierul Gheorghe Pleșa este, astăzi, lăsat în paragină.   Construcția palatului a început la finalul secolului al XIX-lea. Pentru ridicarea edificiului s-au folosit componente construite în Italia și transportate cu vasele pe Dunăre până în Portul Gruia.

Decorațiile interioare au fost realizatede  pictori din Italia și Franța, aceștia lăsându-și amprenta asupra stilului palatului, similar cu cel al castelelor de pe Valea Loirei din Franța.

4:30 Cap de afiș

(reluare)

5:30 România în bucate

(reluare)
 
Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Meşteri populari din tot judeţul Vâlcea au participat la târgul de produse tradiționale din Râmnicu Vâlcea. Artizanii au reprezentat toate ...

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Peste 70 de concerte și evenimente se vor desfășura în Shakespeare Village în cele 11 zile de festival.

"Ziua culturii africane", la UMF Craiova | VIDEO

publicat: marţi, 21 mai 2024

Mediciniştii craioveni au gustat din bucate africane, au ascultat muzică și au dansat alături de studenţi din Maroc, Algeria, Uganda, Kenya sau ...

 

#tvrcraiova