loader
Foto

Galerie foto

"Lumea de aproape": O explorare a patrimoniului românesc | VIDEO

Pe data de 14 octombrie, de la ora 17:30, TVR Craiova va difuza o premieră remarcabilă, intitulată „Lumea de aproape”.

 

Simona Carauleanu
Lumea de aproape

Emisiuna promite să ofere telespectatorilor o incursiune fascinantă în tradițiile și stilul de viață românesc, concentrându-se în mod special pe Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

(w882) muzeul vitMuzeul Etnografic în aer liber din localitatea Ștefănești-Argeș reprezintă un adevărat tezaur al identității naționale românești. Înființat în 1966, acest ansamblu etnografic se întinde pe o suprafață de 10 hectare și adăpostește peste 30 de gospodării tradiționale, provenind din zonele viticole și pomicole ale țării. Aceste construcții au fost atent dezasamblate, transportate și reconstituite, oferind vizitatorilor o experiență autentică a vieții rurale din trecut.

(w882) muzeul vitIncursiunea în acest „sat-muzeu” permite publicului să redescopere obiceiuri, meșteșuguri și atmosfera de odinioară, elemente esențiale ce contribuie la păstrarea și promovarea patrimoniului cultural românesc.

(w882) muzeul vitGrație echipei creative, coordonată de realizatoarea Simona Carauleanu și sprijinită de editorul de imagine Lucian Popa, cameramanul Sorin Galiceanu și asistentul cameră Adrian Negreț, emisiunea se dovedește a fi nu doar informativă, ci și captivantă.

(w882) muzeul vit „Lumea de aproape” nu este doar o simplă emisiune de televiziune, ci o oportunitate de a viziona și a înțelege mai bine bogăția tradițiilor românești, contribuind astfel la conștientizarea importanței patrimoniului cultural. Premiera oferă un prilej de conectare cu rădăcinile noastre și cu istoria care ne definește ca națiune.

7:00 Serial românesc (R)

: ”Mușatinii” - ep.10 (Reluare)

8:00 Telejurnal TVR Craiova (R)

( reluare ) (Reluare)
 
Dezinteres pentru locurile de muncă vacante | VIDEO

Dezinteres pentru locurile de muncă vacante | VIDEO

publicat: miercuri, 16 octombrie 2024

Recent, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a organizat o bursă a locurilor de muncă, destinată persoanelor aflate în ...

Expoziție inedită la Centrul “Constantin Brâncuși”: “Mirabilis” | VIDEO

Recent, Centrul “Constantin Brâncuși” din cadrul Muzeului de Artă din Craiova a găzduit expoziția inedită intitulată “Mirabilis”. Expoziția de ...

Pe data de 14 octombrie, de la ora 17:30, TVR Craiova va difuza o premieră remarcabilă, intitulată „Lumea de aproape”.

 

#tvrcraiova