loader
Foto

Galerie foto

La "Memoria locului" vă invităm acasă la boierii Goleşti

Sâmbătă, 31 ianuarie, de la ora 18:00, la TVR3, în cadrul emisiunii "Memoria locului", mergem în vizită la casa boierii Golești.

 

Memoria locului

Conacul Goleştilor a fost construit în anul 1640, de Stroe Leurdeanu, cu ajutorul meşterului Stoica, acesta fiind singura construcţie laică medievală fortificată din ţară.

Sistemul de fortificaţii ale conacului cuprinde zidurile cu contraforturi şi metereze şi are forma unui patrulater, ce prezintă în colţuri câte un turn rotund din cărămidă, în interiorul căruia, pe o platformă din lemn, puteau sta soldaţii în poziţie de tragere.

În anul 1943 s‑a făcut renovarea construcţiilor, în conac organi­zându‑se expoziţia memorială care cuprinde mobilier de epocă, tablouri, cărţi şi alte obiecte de valoare care au aparţinut Goleştilor şi rudelor apropiate: doctorul Carol Davila, dramaturgul Alexandru Davila, pictorul Nicolae Grant, academicianul George Bengescu ş.a

4:30 Cap de afiș

(reluare)

5:30 România în bucate (R)

( reluare) (Reluare)
 
Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi vă invită la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

Actual regional: Modificările aduse la noua Lege a pensiilor

În ediția de miercuri, 17 aprilie, a emisiunii „Actual regional”, începând cu ora 19.00, alături de invitata noastră, vom analiza modificările ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#tvrcraiova