loader
Foto

Japonia văzută prin ochii unui craiovean | VIDEO

Vedem în reportajul următor o parte din Japonia văzută prin ochii pasionatului de japoneză, Bogdan Ștefan. Reporter: Paulina Urucu

 

.
L-a fascinat Japonia încă de prima dată de când a pus piciorul pe pământul nipon. S-a dus atunci o luptă între a rămâne acolo și a reveni în țară. Și chiar dacă România a avut câștig de cauză, gândul i-a rămas la Țara Soarelui Răsare pe care o vizitează pe câte ori are șansa. Dar nu singur, ci împreună cu tinerii cărora a reușit să le insufle pasiunea pentru limba japoneză.

A ajuns cu 20 de ani în altă lume, o lume care l-a fascinat, o lume perfectă așa cum o descrie astăzi, dacă ar fi să folosească un singur cuvânt.

A revenit în România, dar gândul și inima îi rămăseseră în Țara Soarelui Răsare. A plecat din nou în Japonia și a făcut voluntariat într-o școală. Le preda japonezilor limba engleză, însă pentru că nu știa o boabă de japoneză era ajutat la clasă de un profesor de-al locului. Bariera de limbă și-a spus atunci cuvântul.

Asta l-a făcut pe Bogdan Ștefan să înceapă să deslușească tainele alfabetului japonez, apoi scrisul și vorbitul.

Se perfecționează și acum, după atâția ani de când a început să învețe japoneza, dar îi ajută și pe tinerii craioveni care, dacă știu limba, au șanse mult mai mari de a învăța sau lucra în Japonia. Nu este însă o condiție suficientă.

5:30 Telejurnal Regional TVR Craiova (R)

(reluare) (Reluare)

6:00 România în bucate (R)

( reluare) (Reluare)
 

Joi, 16 mai, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, v-am invitat la o nouă ediție "Literatura la Craiova", cu prof. Dan Ionescu.

Craiova a intrat în atmosfera de festival și ne bucurăm cu toții de spectacolele de pe scenele pregătite în oraș, de energia frumoasă a ...

„Prim-Plan Obiectiv”: Antreprenoriatul cultural | VIDEO

Miercuri, 15 mai, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, am discutat despre antreprenoriatul cultural cu conf.univ. dr. Silvia Puiu.

 

#tvrcraiova