loader
Foto

Galerie foto

Istoria Culei Greceanu, la "Memoria locului"

Duminică, 16 martie, vă invităm să revedeți, începând cu ora 19:30 pe TVR3, istoria Culei Greceanu dar și povestea altor două monumente vechi aflate ăn pericol de dispariție.

 

Memoria locului

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

Călătorind până la Măldăreştii de Vâlcea poţi descoperi legende despre personaje ale istoriei medievale româneşti. Vom afla istoria Culei Greceanu care îşi are inceputurile in secolul al XVI-lea, când Nan Paharnicul construieste aici un turn de aparare, iar nepotul sau Tudor Maldăr finalizează  spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, restul constructiei.

În Olt în comuna Fărcaşele, două dintre cele mai vechi monumente de pe teritoriul judeţului, Turnul de observaţie de la Hotărani şi Biserica „Sfinţii Voievozi”, se află în pericol de dispariţie, deşi se găsesc în Planul Naţional de Restaurare din anul 2012.

19:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

20:00 Serial românesc (R)

: ”Mușatinii”- ep.6 (Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, urmărim o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova