loader
Foto

Galerie foto

Istoria Culei Greceanu, la "Memoria locului"

Duminică, 16 martie, vă invităm să revedeți, începând cu ora 19:30 pe TVR3, istoria Culei Greceanu dar și povestea altor două monumente vechi aflate ăn pericol de dispariție.

 

Memoria locului

UPDATE: Această ediție este disponibilă online pe TVR+

Călătorind până la Măldăreştii de Vâlcea poţi descoperi legende despre personaje ale istoriei medievale româneşti. Vom afla istoria Culei Greceanu care îşi are inceputurile in secolul al XVI-lea, când Nan Paharnicul construieste aici un turn de aparare, iar nepotul sau Tudor Maldăr finalizează  spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, restul constructiei.

În Olt în comuna Fărcaşele, două dintre cele mai vechi monumente de pe teritoriul judeţului, Turnul de observaţie de la Hotărani şi Biserica „Sfinţii Voievozi”, se află în pericol de dispariţie, deşi se găsesc în Planul Naţional de Restaurare din anul 2012.

3:30 Tableta de sănătate

(reluare)

4:30 Cap de afiș

(reluare)
 
Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

Târg de Meșteșuguri la Râmnicu Vâlcea | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Meşteri populari din tot judeţul Vâlcea au participat la târgul de produse tradiționale din Râmnicu Vâlcea. Artizanii au reprezentat toate ...

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

Teatru și muzică, la Shakespeare Village | VIDEO

publicat: miercuri, 22 mai 2024

Peste 70 de concerte și evenimente se vor desfășura în Shakespeare Village în cele 11 zile de festival.

"Ziua culturii africane", la UMF Craiova | VIDEO

publicat: marţi, 21 mai 2024

Mediciniştii craioveni au gustat din bucate africane, au ascultat muzică și au dansat alături de studenţi din Maroc, Algeria, Uganda, Kenya sau ...

 

#tvrcraiova