loader
Foto

"Interviul zilei": Film în sat, la Cernătești | VIDEO

“Arta și, în general, cultura, te ajută și să îți depășești condiția” este de părere Toma Cuzin, iniţiatorul proiectului Film în sat. Cu acest gând a plecat la drum acum cinci ani. A ajuns anul trecut la Cernăteşti, în Dolj, şi impresionat de locuri, dar în special de oameni, şi-a propus să poposească în fiecare an aici.

 

Telejurnal Regional TVR Craiova

O face şi anul acesta, pentru a doua oară. Cum s-a gândit să aducă arta mai aproape de oamenii satului, dar şi ce aduce nou ediţia din această vară, aflăm de la iniţiatorul proiectului Film în sat, Toma Cuzin.

.
Timp de trei zile, comuna doljeană Cernăteşti va fi gazda celui mai mare eveniment cultural din mediul rural – “Film în Sat”. Festivalul de artă revine pentru al doilea an consecutiv la Cernătești și va aduce publicului proiecții de filme românești și întâlniri cu echipele acestora, concerte, spectacole de teatru și ateliere de creație, toate cu acces gratuit. Proiectul, organizat de Asociația Culturală „Cuzin Toma – Dacă eu pot, poți și tu”, își propune să aducă mai aproape de oameni filmele românești, atât de apreciate la marile festivaluri internaționale, dar atât de rar văzute de publicul larg din țara noastră.
.
Proiectul se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Dolj care-şi propune prin acţiuni de acest gen să crească potenţialul din nordul judeţului. Vineri, pe stadionul din Cernăteşti va avea loc deschiderea oficială a festivalului. Spectatorii pot urmări în prima seară proiecţia lungmetrajului „
Perfect necunoscuţi”, un spectacol de magie, dar şi un concert al tarafului de Caliu. Sâmbătă şi duminică evenimentele culturale vor avea loc atât pe stadion, cât şi la Cula Cernăteştilor dar şi la şcoala din localitate.

 

18:00 Telejurnal Regional TVR Craiova (R)

(Reluare)

18:30 Memoria locului

(reluare)
 
Fizica pe înțelesul tuturor | VIDEO

Fizica pe înțelesul tuturor | VIDEO

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Am urmărit o ediție "Vară pentru voi", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR 3. Emisiune realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Vor să își păstreze identitatea | VIDEO

Vor să își păstreze identitatea | VIDEO

publicat: luni, 15 iulie 2024

În Muntenegru există o comunitate mică de români, de aproximativ 300 de membri, care a ales să trăiască aici, dar fără a uita de țara-mamă, de ...

 Vară pentru voi: Record în România la boxul feminin | VIDEO

În ediția de luni, 15 iulie, de la ora 16.00, am vorbit despre rezultatele excelente la box feminin obținute de Sport Club Municipal Craiova.

 

#tvrcraiova