loader
Foto

Infinitul brâncușian, sculptat în marmură | VIDEO

A XI-a ediție a Simpozionului Internațional „Drumuri brâncușiene” a adus în prim-plan tema „Infinitul brâncușian”, un concept profund inspirat de opera marelui sculptor român Constantin Brâncuși.

 

Evenimentul, organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” în colaborare cu Compartimentul Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, a avut loc în luna septembrie și a reunit artiști din România și Ucraina.
.

.
Participanții, doi sculptori talentați, au avut ocazia să creeze lucrări de mari dimensiuni din marmură, material simbolic ce reflectă durabilitatea și frumusețea artei sculpturale.

Lucrările realizate, intitulate „Miez” și „New Energy”, au fost apreciate de juriu pentru inovația și expresivitatea lor, reușind să capteze esența infinitului brâncușian prin formele și texturile elaborate.

Acest simpozion nu doar că onorează moștenirea artistică a lui Brâncuși, dar și promovează dialogul intercultural între artiști, stimulând creativitatea și colaborarea. Astfel, „Drumuri brâncușiene” devine un cadru propice pentru explorarea și reinterpretarea valorilor estetice ce au marcat istoria artei românești.

Ediția din acest an a subliniat relevanța continuă a viziunii brâncușiene, inspirând noi generații de artiști să își exprime viziunea asupra infinitului.

7:00 Serial românesc (R)

: ”Mușatinii” - ep.1 (reluare) (Reluare)

8:00 Telejurnal TVR Craiova (R)

( reluare ) (Reluare)
 

În ultimele trei decenii, România a fost martoră la fluctuații semnificative în disponibilitatea apei, iar această situație a generat un dublu ...

Infinitul brâncușian, sculptat în marmură | VIDEO

Infinitul brâncușian, sculptat în marmură | VIDEO

publicat: miercuri, 02 octombrie 2024

A XI-a ediție a Simpozionului Internațional „Drumuri brâncușiene” a adus în prim-plan tema „Infinitul brâncușian”, un concept profund inspirat de ...

Premiera emisiunii „Cu cărțile pe față” la TVR Craiova, programată pentru marți, 1 octombrie, de la ora 19:00, ne-a încântat cu o discuție ...

 

#tvrcraiova