loader
Foto

A început Festivalul Internațional Shakespeare | VIDEO

Joi, 19 mai, a avut loc în Bănie deschiderea oficială a celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Internaţional Shakesperare, unul dintre cele mai importante manifestări la nivel mondial dedicate marelui dramaturg.

 

Peste 100 de evenimente: spectacole de teatru, concerte, proiecții de film în aer liber, lansări de carte, conferințe și dezbateri vor avea loc în 13 locații din Craiova, într-un eveniment de mare ținută artistică ce se adresează atât celor mai fini cunoscători ai teatrului internațional cât și publicului larg. Evenimentul cultural se desfăşoară în perioada 19-29 mai 2022 și este organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Fundația Shakespeare.

Ediția de anul acesta cuprinde spectacole de teatru realizate de către mari regizori internaționali – Robert Lepage, Oskaras Koršunovas, Silviu Purcărete, mult așteptata producție „The Tiger Lillies perform Hamlet” dar și premiera spectacolului „Richard al III-lea” realizat de către László Bocsárdi cu Sorin Leoveanu în rolul principal, o producție a Festivalului Shakespeare și a Naționalului craiovean.

Parteneri principali ai evenimentului sunt Primăria Craiova și Consiliul Local Municipal, iar finanțatori sunt Ministerul Culturii şi Consiliul Județean Dolj. Festivalul Internațional Shakespeare a debutat la Craiova în 1994 și a fost inițiat de Fundația Shakespeare, avându-l ca director fondator pe Emil Boroghină, după modelul marilor festivaluri internaționale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal.

Despre importanța festivalului ne vorbește, la Interviul zilei, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

19:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

20:00 Serial românesc (R)

: ”Căsătorie imposibilă ”- ep.2 (Reluare)
 
Ce ne oferă luna mai din punct de vedere numerologic

Miercuri, 8 mai, de la ora 16.00 vă așteptăm, în direct, la TVR Craiova, cu o nouă ediție a emisiunii "Prim-Plan Obiectiv".

Interviul Zilei -

Interviul Zilei - "Salvator din pasiune" | VIDEO

publicat: miercuri, 08 mai 2024

“Salvator din pasiune” este o provocare lansată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin unitățile subordonate prin care cei ...

Emisiuni speciale la TVR Craiova cu ocazia Sărbătorii de Paști

Sâmbătă seara, la "Lumea de Aproape", vizităm un schit ortodox din județul Vâlcea, ascuns în mijlocul pădurii, și aflăm cum să ne împodobim casa ...

 

#tvrcraiova