loader
Foto

În cursa pentru cel mai frumos sat din lume | VIDEO

O localitate din Mehedinți candidează la titlul de cel mai frumos sat din lume acordat anual de Organizația Mondială a Turismului. Este vorba de satul Eibenthal, în care viețuiește, de aproape 200 de ani, o comunitate de etnici cehi.

 

.
Oamenii de aici vorbesc o limbă arhaică, și-au păstrat tradițiile, obiceiurile și arhitectura caselor. Mai mult, gătesc după rețete vechi, pe care le-au oferit în ultimii ani miilor de turiști care îi vizitează aproape tot timpul anului. Reto este din Elveția, călătorește prin țara noastră și spune că a fost tare surprins să găsească un sat cu nume germanic, pe harta României și de aceea a venit curios la Eibenthal. E uimit de sat și de ce a găsit aici și spune că i s-ar potrivi titlul de cel mai frumos sat din lume.

Ca să aibă succes pe acest drum, comunitatea în care trăiesc puțin peste 200 de etnici cehi s-a implicat serios în dezvoltarea turismului. Din sat pornesc zeci de trasee turistice, amenajate de localnici, care duc către zone cu o priveliște unică. Pe lângă faptul că satul și-a păstrat limba arhaică și arhitectura, oamenii au pus în valoare rețetele și tradițiile, organizând tot felul de evenimente, care au atras tot mai mulți turiști.

Reporter: Mihai Bădescu
Cameraman: Vasile Lolea
Editor video: Angelica Nicolaie

 

"Vară pentru voi", cu Loredana Berneanu

publicat: luni, 25 septembrie 2023

Luni, 25 septembrie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, cu Loredana Berneanu, o nouă ediție "Vară pentru voi".

La ce să fim atenți când cumpărăm un teren | VIDEO

La ce să fim atenți când cumpărăm un teren | VIDEO

publicat: luni, 25 septembrie 2023

Ce acte trebuie întocmite și când este cazul să mergem la notar aflăm din materialul următor, ce face parte din campania ”Fii informat! Alege ...

Tezaur roman găsit din întâmplare | VIDEO

Tezaur roman găsit din întâmplare | VIDEO

publicat: vineri, 22 septembrie 2023

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Calafat a găsit, din întâmplare, o adevărată comoară, într-o pădure de pe raza localității doljene Desa.