loader
Foto

Gala Culturii | VIDEO

O manifestare deosebită a avut loc la Pitești sub denumirea Gala Culturii Argeșene. Cei mai importanți oameni din cultură, valori tradiționale din zonă, au fost premiați pentru activitatea și pentru meritele obținute.

 

Județul Argeș este o adevărată pepinieră de valori tradiționale ale țării. Alături de județele Dolj, Sibiu și Suceava este una dintre cele mai importante zone atât pentru păstrarea tradițiilor seculare cât și pentru transmiterea acestora către generațiile următoare.

Lista celor mai importanți oameni din cultură conține zeci de nume. Între ele Mădălina Lupu, emblemă a naiului românesc. Din zona de sud a țării nu putea lipsi un dansator de căluș, dans unic în lume. Petre Masală e cel mai cunoscut călușar, vătaf încă la 84 de ani. Toți aceștia și alţi câţiva zeci sunt recunoscuți la nivel național și internațional pentru contribuția deosebită adusă promovării valorilor spirituale și identității poporului român.

 

22:30 Lumea de aproape (R)

( reluare) (Reluare)

23:00 Telejurnal Regional TVR Craiova (R)

(reluare) (Reluare)
 

Joi, 28 martie, de la ora 19:00, la TVR Craiova, urmărim o ediție "Actual Regional" realizată și moderată de Luiza Paraschivu.

Magnolia, splendoarea din primăvara orașelor | VIDEO

Primăvara s-a instalat în sud-vestul României, iar unul dintre semnele că anotimpul renașterii sunt magnoliile din parcurile din această parte de ...

Femei implicate în afaceri, la

Marți, 26 martie, Luiza Paraschivu ne-a propus o ediție "Forum economic", în direct de la ora 16:00, la TVR Craiova și TVR3, despre ce înseamnă ...

 

#tvrcraiova