loader
Foto

Fructe din belșug. Gratis, cu o condiție: cine vrea trebuie să le culeagă | VIDEO

Pomicultorii și viticultorii din Argeș sunt mulțumiți de recoltele din toamnă și își deschid larg porțile pentru pofticioși. Deși vita de vie, merii si prunii au fost loviți de grindină, iar precipitațiile au fost puține, producția e una bună.

 

Gheorghe Voica este un pomicultor din Micești care spune ca deși merele au fost lovite de grindină, tot a avut o recoltă bună, pe care a pus-o la adăpost, în așteptarea unui preț mai bun.

Primarul din comuna Albota a produs în acest sezon tone de suc natural și a decis să dea gratis merele și prunele, cu o singură condiție: cine vrea trebuie să le culeagă.

Performerul anului în Argeș este Institutul de Cercetare a Viei de la Ștefănești. După ce au scăpat de datoriile acumulate în ultimii 20 de ani, cercetătorii speră ca vinul obținut în acest an să le dea un start promițător. Până la un nou ciclu agricol, primele constatări ale pomicultorilor și viticultorilor argeșeni par sa fie încurajatoare.

Oamenii spun că în agricultură nimic nu e sigur și oricând o situație bună se poate transforma peste noapte în una proastă – o ninsoare timpurie, o grindina sau o secetă.

5:30 România în bucate

(reluare)

6:00 Literatura la Craiova

(reluare)
 
Despre diete, foarte populare și la modă

Despre diete, foarte populare și la modă

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Vineri, 19 aprilie, la "Tableta de sănătate", de la ora 16:00 la TVR Craiova, vorbim despre diete, foarte populare și la modă.

"Între Drac și Dumnezeu" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O inedită prelegere-dialog public a avut loc la Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc. Sub titlul „Între drac/drăcuire și Dumnezeu/însfințire (omul ...

Prim-Plan Obiectiv: Deschiderea Târgului de Paște | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, Simona Ștefania Mușuroi v-a invitat la o nouă ediție „Prim-Plan Obiectiv”.

 

#tvrcraiova