Fructe din belșug. Gratis, cu o condiție: cine vrea trebuie să le culeagă | VIDEO
miercuri, 21 octombrie 2020
Pomicultorii și viticultorii din Argeș sunt mulțumiți de recoltele din toamnă și își deschid larg porțile pentru pofticioși. Deși vita de vie, merii si prunii au fost loviți de grindină, iar precipitațiile au fost puține, producția e una bună.
CRAIOVA

Gheorghe Voica este un pomicultor din Micești care spune ca deși merele au fost lovite de grindină, tot a avut o recoltă bună, pe care a pus-o la adăpost, în așteptarea unui preț mai bun.

Primarul din comuna Albota a produs în acest sezon tone de suc natural și a decis să dea gratis merele și prunele, cu o singură condiție: cine vrea trebuie să le culeagă.

Performerul anului în Argeș este Institutul de Cercetare a Viei de la Ștefănești. După ce au scăpat de datoriile acumulate în ultimii 20 de ani, cercetătorii speră ca vinul obținut în acest an să le dea un start promițător. Până la un nou ciclu agricol, primele constatări ale pomicultorilor și viticultorilor argeșeni par sa fie încurajatoare.

Oamenii spun că în agricultură nimic nu e sigur și oricând o situație bună se poate transforma peste noapte în una proastă – o ninsoare timpurie, o grindina sau o secetă.