loader
Foto

Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba, la Vaideeni | VIDEO

În comuna Vaideeni, din Vâlcea, se desfăşoară în aceste zile cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Naţional al Sculptorilor cu Drujba.

 

Anul acesta, la deschiderea evenimentului, vizitatorii au avut parte de un moment inedit. Festivalul Naţional al Sculptorilor cu Drujba organizat în satul Cerna, din Vaideeni, a debutat anul acesta cu o demonstraţie de paraşutism organizată de Aeroclub România, care a dorit să onoreze astfel memoria Smarandei Brăescu, prima femeie din ţara noastră şi a treia din Europa care a sărit cu paraşuta.

Şase paraşutişti îmbrăcaţi în cămăşi tradiţionale au aterizat la Cerna şi au predat ştafeta care simbolizează începutul festivalului. Momentul este strâns legat de faptul că s-au împlinit 90 de ani de când Smaranda Brăescu a stabilit un record mondial. În 1932, îmbrăcată în straie tradiţionale, Smaranda Brăescu a executat un salt cu paraşuta de la peste 7 mii de metri altitudine.

Personalitatea Smarandei Brăescu va fi anul acesta principala sursă de inspiraţie pentru sculptorii cu drujba care participă la festival. 11 carveri şi-au anunţat prezenţa la ediţia din acest an. Festivalul se va încheia pe 31 iulie. Intrare la festival costă 25 lei/zi.

14:00 Lada de zestre

15:30 Memoria locului

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", este difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

Jeni Nicolau la „Prim-Plan Obiectiv”  | VIDEO

Jeni Nicolau la „Prim-Plan Obiectiv” | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Luni, 22 aprilie, de la ora 16:00, în direct la TVR Craiova, a fost difuzată o nouă ediție a emisiunii „Prim-Plan Obiectiv”.

„Lumea de aproape”: Pentru Gheorghe Roșoga viața a fost și este un cântec

O nouă ediție „Lumea de aproape” a fost difuzată luni, 22 aprilie, de la ora 17:30, la TVR Craiova

 

#tvrcraiova