loader
Foto

Festivalul Național Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare”

Duminică, 29 septembrie, la ora 12:30, TVR Craiova va transmite a doua parte a Festivalului Național Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare”, un eveniment dedicat promovării tradițiilor populare românești și evidențierii talentului tinerilor interpreți din întreaga țară.

 

Festivalul, deja consacrat în peisajul cultural românesc, reunește an de an un număr semnificativ de tineri dornici de afirmare, contribuind astfel la revitalizarea folclorului românesc.

Anul acesta, juriul de specialitate a realizat o selecție riguroasă în urma preselecției, alegând 19 interpreți talentați, atât soliști vocali cât și instrumentiști. Aceștia, provenind din diverse colțuri ale țării, au urcat pe scenă cu emoție și bucurie, aducând în fața juriului și a publicului un repertoriu autentic, plin de tradiție. Fiecare interpret a avut ocazia să-și exprime nu doar abilitățile vocale și instrumentale, ci și să prezinte frumusețea portului popular specific zonei pe care o reprezintă.

Participarea tinerilor la asemenea evenimente este esențială pentru perpetuarea valorilor culturale naționale, iar „Ponoare, Ponoare” se dovedește a fi un veritabil catalizator în acest demers. Prin susținerea și promovarea acestor tineri artiști, festivalul contribuie la păstrarea și transmisia unei moșteniri culturale neprețuite, având un impact semnificativ asupra conștiinței culturale a societății românești.

Invităm toți iubitorii de folclor să se alăture acestei sărbători a tradiției, pentru a susține și a încuraja tinerii artiști care păstrează vie pasiunea pentru valorile populare românești. Vă așteptăm cu nerăbdare duminică, 29 septembrie, pe TVR Craiova!

18:00 Telejurnal Regional TVR Craiova (R)

(Reluare)

18:30 Cultart

(reluare)
 
Festivalul Național Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare”

Festivalul Național Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare”

publicat: sâmbătă, 28 septembrie 2024

Duminică, 29 septembrie, la ora 12:30, TVR Craiova va transmite a doua parte a Festivalului Național Concurs de Folclor „Ponoare, Ponoare”, un ...

Călătoria către autocunoaștere | VIDEO

Călătoria către autocunoaștere | VIDEO

publicat: vineri, 27 septembrie 2024

Într-o lume în continuă schimbare, căutarea autocunoașterii devine un demers esențial pentru dezvoltarea personală.

Concursul Internațional de Pian „Dinu Lipatti”, la Craiova | VIDEO

Filarmonica „Oltenia” din Craiova găzduiește, pentru prima dată, un eveniment cultural de însemnătate: Concursul Internațional de Pian „Dinu ...

 

#tvrcraiova